Boxspring bedden

De 10 meest populaire boxsprings van dit moment, maar ook de beste boxspring uit de test en aanbiedingen van boxspring bedden bij de beste winkels.

boxspring bed

Een boxspring (of boxspring combinatie zoals het officieel heet) is een hoog bed dat bestaat uit een onderstel (meestal met hoofdbord en/of voetbord), een matras en een topmatras. Een boxspring heeft geen zijranden en heeft als voordeel dat het matras goed ventileert. 

Wat is de beste boxspring en welke boxsprings worden het meest gekocht? Kijk hier voor de boxspring top 10, de beste boxspring test en de beste winkels met aanbiedingen van boxspring combinaties..

Actuele boxspring top 10

  • Boxspring top 10 ( )

Zie ook:
70% van de mensen koopt een boxspring

Twijfel je nog tussen een gewoon bed (ledikant) of een boxspring combinatie? 7 van de 10 mensen die een nieuw bed kopen gaan voor een boxspring combinatie. 

Waarom is de boxspring zo populair? Ten eerste komt dat door de hoogte. De meeste gewone bedden zijn eenvoudigweg te laag. Vooral ouderen hebben graag een hoog bed om makkelijk te gaan liggen. En als je een nieuw bed koopt wil je daar lang mee doen, dus waarom daar niet vast rekening mee houden? 

Overigens vinden veel jongeren een hoog bed ook fijner dan een normaal laag ledikant.

Ten tweede ventileert een boxspring veel beter dan een gewoon bed door zijn open constructie. En die ventilatie is erg belangrijk om bijvoorbeeld huisstofmijt tegen te gaan. Een boxspring ventileert goed omdat hij geen randen om het matras heen geeft. Een bijkomend voordeel van die ontbrekende randen is dat je je er dus ook niet aan kunt stoten. 

Een boxspring is dus goed voor mensen met een allergie, maar let op, kies dan wel voor een boxspring combinatie die geen stoffen bekleding heeft. Vaak is dat namelijk het geval en dat doet het voordeel weer teniet.

Ook ziet een boxspringcombinatie er mooi en robuust uit en is het bed hoger wat het instappen en opstaan makkelijker maakt.

Complete boxspringcombinatie of losse boxsprings

Met een boxspring wordt meestal een boxspringcombinatie bedoeld. Dit is een onderstel, een matras, een topmatras en eventueel een hoofdbord en/of voetbord. Een compleet bed, met alles erop en eraan,

Een losse boxspring, of boxspringbox, is alleen alleen het onderstel met boxmatras. Daarop moet nog een topmatras.

Bonnellvering of pocketvering?

Bij de beschrijvingen van een boxspring wordt vaak gesproken over bonnellvering of over pocketvering. Bij bonnellvering bestaat de vering uit slagveren die onderling met staaldraad zijn verweven. Dit zorgt voor een wiegend gevoel dat aan een waterbed doet denken.

Pocketvering is een heel andere constructie. Deze bevat veren die apart in een hoes verpakt zijn zodat ze elkaar juist niet raken. Dit heeft een steviger matras tot gevolg waarbij je je makkelijker kunt omdraaien en waarbij je de veren niet snel zal voelen.

Elektrische boxsprings

Zoals een elektrisch bed bestaan er ook elektrische boxsprings. Je kunt daarbij kiezen voor een éénmotorig systeem waarbij je het hoofddeel elektrisch omhoog kunt doen om te lezen of tv te kijken, of voor een tweemotorig systeem waarbij je tevens het voetgedeelte elektrisch omhoog kunt doen. Dit is goed voor de bloedsomloop. Vooral de modellen met een knieknik zijn goed voor vermoeide benen en bij rugklachten.

Let er bij een tweepersoons elektrische boxspring op dat je beide bedden apart kunt verstellen, dan kun je beide een andere stand kiezen.

Tips voor het kiezen van de voor jou beste boxspring

Deze tips helpen je bij het selecteren van jouw persoonlijk beste boxspring bed uit bovenstaande overzichten.

Complete boxspring of losse boxspring?
De eerste keuze die je maakt bij de bovenstaande beste boxsprings is die tussen een complete boxspring en een losse boxspring. Wat we een boxspring noemen is eigenlijk een boxspring combinatie, een volledig boxspring bed, bestaande uit een "doos met veren" (de boxspring), een topmatras en een ombouw. Een losse boxspring wordt minder vaak verkocht omdat dit geen compleet bed is.

De maten van een boxspring
De meeste boxsprings zijn 2 meter lang. Voor langere mensen zijn er ook lange boxsprings van 2,10 en 2,20 meter.

Als breedte zijn 1,40 1,60 en 1,80 meter het meest populair.e boxspring breedtes. De maten van deze boxsprings betreffen  allemaal tweepersoons bedden al is een 1,40 meter brede boxspring wel smal voor twee personen. Voor wie juist veel ruimte wil zijn er ook boxsprings van 2 meter breed.

Hou er rekening mee, dat niet alleen jij zelf in het bed moet passen, maar dat het bed ook goed in de slaapkamer moet passen.

Het type boxspring matras
Heel belangrijk voor het comfort van en boxspring is het type van het matras.

Meest gebruikt bij een boxspring bed is het pocketmatras. Het pocket matras is gevuld met metalen veren die stuk voor stuk in een stoffen zakje (een pocket) zijn verpakt. Zo kan iedere veer los van de anderen ingedrukt worden waardoor de veren niet met elkaar in de knoop kunnen komen. De fabrikant kan de ene veer meer weerstand geven dan de andere en zo drukpunt-zones creëren op de juiste plekken.

Ook het binnenvering matras komt veel voor. Bij een boxspring binnenvering matras zijn de metalen veren niet in een zakje verpakt maar met een spiraalveer aan elkaar verbonden. Dat levert een matras op dat met je meegolft. Nadeel van een binnenvering matras bij een boxspring kan zijn dat het matras gaat piepen en dat de drukverdeling minder is.

Een koudschuim matras komt bij een boxspring bed ook nog vrij vaak voor. Zo'n matras van schuim neemt goed vocht op, het ventileert goed, het veert goed en het matras blijft lang goed. Vooral mensen die het snel warm hebben zijn vaak gecharmeerd van een koudschuim matras, ook bij een boxspring bed. Nadeel: Een goed koudschuim matras is duur.

Een boxspring polyether matras daarentegen heeft alleen maar nadelen (op de lagere prijs na). Een polyerer matras ventileert minder goed, neemt minder goed vocht op, heeft minder veerkracht en voelt snel warm aan. Een polyester matras is dus het tegenovergestelde van een koudschuim matras en een minder goed matras voor je boxspring.

Wat voor slaper ben je?
Ben je een rugslaper? Een buikslaper? Of een zijslaper? Dat is erg belangrijk voor het kiezen van de voor jou beste boxspring. De drukpunten en hardheid verschillen namelijk per slaaphouding.

Gelukkig kun je bij de bovengenoemde selectiemogelijkheden ook je slaaphouding opgeven. Zo hoef je niet zelf matras naar matras af te gaan op zoek naar het voor jou beste matras.

Kijk op het bovenaan genoemde Beste Boxspring Kopen voor nog veel meer tips, informatie en goede boxsprings.

Zie ook:

Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.