Koekoeksklok top 5

Bas van Rijswijk     augustus 16, 2018    


Onze collega's van de woonblog hebben de vijf leukste koekoeksklokken geselecteerd. Van modern tot traditioneel. Kijk hier voor de leukste koekoeksklokken.


Vijf koekoeksklokken. Vijf heel verschillende klokken. Kijk maar bij de vijf leukste koekoeksklokken voor hun selectie.

Moderne koekoeksklok

In deze top vijf kom je vooral moderne design klokken tegen. Soms is de aanwezigheid van de koekoek, die ieder uur tevoorschijn komt, de enige overeenkomst met de traditionele koekoeksklok van opa en oma. De moderne koekoeksklokken zien er niet alleen veel meer trendy en hip uit, ze zijn ook meer van deze tijd, met bijvoorbeeld een lichtsensor die er voor zorgt dat de koekoek zijn snavel houdt als het donker wordt. Zodoende zijn deze moderne koekoeksklokken ook geschikt voor een slaapkamer.

Hoe het begon

De koekoeksklok stamt niet uit Zwitserland zoals veel mensen denken maar uit het Zwarte Woud in Duitsland. Dit soort klok zou in 1730 door de Schönwaldse klokkenmaker Franz Ketterer uitgevonden zijn. De traditionele koekoekskokken worden nog steeds voor een groot deel in het Zwarte Woud geproduceerd, ook in Schonach waar het allemaal begon.

De traditionele koekoeksklok

De echt traditionele koekoeksklok wordt gesneden uit lindehout. In het snijwerk is esdoornblad te zien, evenals vaak dieren. De cijfers zijn Romeinse cijfers en vroeger waren deze cijfers en de wijzers van ivoor, maar tot plezier van de olifant is dat tegenwoordig gewoon kunststof.

Van haan naar koekoek

De koekoeksklok was oorspronkelijk bedoeld als wekker, en het was de bedoeling dat het eigenlijk een hanenklok zou zijn. Het kraaien van een haan was echter veel moeilijker mechanisch te imiteren dat het geluid van de koekoek.

Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.