Goedkopere alternatieven voor de Philips Wake Up Light

Bas van Rijswijk     augustus 29, 2018    


Niet alleen Philips maakt lichtwekkers, ook steeds meer andere fabrikanten hebben wake up lights in hun assortiment wekkers. Wij kijken hier naar vijf goedkope lichtwekkers die een voordelig alternatief voor de Philips Wake Up Light vormen.


Je vindt deze top vijf van beste goedkope lichtwekkers op Elektronicatips.nl. Daar vind je naast deze vijf beste goedkope daglichtwekkers ook een overzicht van meer dan 50 van dit soort wekkers, waaronder ook die van Philips. Qua kwaliteit blijven de Philips Wake Up Lights de beste lichtwekkers, maar de prijzen van de andere lichtwekkers is een stuk lager.

Wat is een lichtwekker?

Hoewel de mogelijkheden per daglichtwekker kunnen verschillen geven we hieronder een beschrijving van de standaard goede lichtwekker.

Een lichtwekker wekt je niet zoals een gewone wekker of wekkerradio met een plotseling kabaal, maar doet dat op een rustige en natuurlijke manier. Het wekproces begint al een half uur van te voren. Stel de wektijd op zeven uur in, en om half zeven gaat er een heel voorzichtig licht branden. Dit licht lijkt sterk op het licht van de prille zonsopgang. Het komende half uur verandert dat licht heel geleidelijk, op dezelfde manier als het zonlicht ook het eerste half uur verandert. Ochtendrood gaat over in warm oranje en langzamerhand wordt het licht helderder en geler. De zon komt op.

Eventueel kun je dit wekproces vergezeld laten gaan van bijpassende geluiden, zoals dat van vogels.

Op deze manier wakker worden is heel natuurlijk en het lichaam reageert daar beter op. Je wordt veel relaxter en fitter wakker.

Wat kan een wake up light nog meer?

De lichtwekker wordt ook wel wake up light genoemd, maar ze zijn ook als wake down light te gebruiken. Je kunt 's avonds voor het slapen ook de omgekeerde lichtcyclus laten doorlopen die het gevoel wordt dat het schemerig en dan langzaam donker wordt.

De meeste lichtwekkers zijn ook te gebruiken als gewone wekker of als wekkerradio, en in sommige gevallen ook als Bluetooth speaker. Maar dat verschilt sterk per lichtwekker.

Kijk voor al deze daglichtwekkers, hun mogelijkheden en hun prijzen op bovenstaande top vijf van goedkope lichtwekkers.

Foto: AmazerAwake (zie de top vijf voor meer informatie over deze lichtwekker)

Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.