Test heggenscharen. Beste heggenschaar top 5

Redactie     februari 19, 2019    


Je heg of andere struiken snoeien gaat snel en makkelijk met een goede elektrische heggenschaar. Maar wat is een goede heggenschaar? Hier de top 5 van best geteste heggenscharen.Deze top vijf is samengesteld aan de hand van diverse vergelijkende testen van heggenscharen. Deze testen zijn uitgevoerd door experts en consumentenorganisaties uit binnen- en buitenland.

Goedkoop de beste heggenscharen kopen?

Alle onderstaande heggenscharen (en veel meer) zijn te vinden bij de aanbevolen winkels op Beste Heggenschaar Kopen. Daar vind je ook de top 10 van meest populaire heggenscharen en een Heggenschaar Keuzehulp waarmee je snel en makkelijk de voor jou beste heggenschaar kunt vinden. Ook kun je bij de Heggenschaar Keuzehulp reviews en gebruikerservaringen vinden.

En nu de top vijf van beste heggenscharen:

1. Bosch AHS 70-34 

Topper in iedere test is de Bosch AHS 70-34. Deze elektrische heggenschaar is niet de goedkoopste heggenschaar maar je koopt wel kwaliteit. De meslengte van 70 centimeter geeft een grote reikwijdte en door de ruime afstand tussen de messen kun je met deze heggenschaar ook dikkere takken snoeien. Dat kan wel tot een dakdikte van 3,4 centimeter. Ook het hoge vermogen van wel 700 watt zorgt er voor dat deze beste heggenschaar uit de test geen moeite heeft met zwaar werk.


Dit is een heggenschaar die echt geschikt is voor het heel zware snoeiwerk.

Kijk bij het bovenstaande Beste Heggenschaar Kopen voor de laagste actuele winkelprijs van de Bosch AHS 70-34 heggenschaar.

2. Makita UH4570

De Consumentenbond testte in 2015 de Makita UH4570 als beste heggenschaar en nog steeds is dit een topper onder de heggenscharen. Bij die test was de als best geteste Makita heggenschaar de enige die een ruime voldoende scoorde.


Met 550 watt ligt het vermogen van de Makita heggenschaar onder die van de Bosch en ook de meslengte ( 45 cm) en maximale takdikte (2,8 cm) liggen onder die van de bovenstaande Bosch AHS 70-34. Voor echt grote heggen kun je dus beter voor de Bosch heggenschaar kiezen. De Makita is beter geschikt voor kleine en middelgrote heggen.

Een sterk punt van de Makita is het ontwerp dat de heggenschaar zeer geschikt maakt voor zowel linkshandigen als rechtshandigen. Ook heet Makita veel aandacht aan de veiligheid besteedt.

3. Bosch AHS 50-26

De Bosch AHS 50-26 is het kleine broertje van de nummer 1 uit de lijst. Zoals de naam al aangeeft is de mesgrootte van deze heggenschaar 50 centimeter en de afstand tussen de messen (en daarbij de maximale takdikte) 26 millimeter. Een goede heggenschaar dus voor middelgrote heggen.

Bosch heeft in dezelfde serie ook nog een AHS 65-34 en een AHS 45-16.

4. Black & Decker GT5560

Een goedkopere elektrische heggenschaar die voor Vergleich.org tot beste koop is uitgeroepen. Met een meslengte van 60 centimeter, een maximale takdikte van 2,5 centimeter en een vermogen van 550 watt kun je behoorlijke heggen te lijf met deze elektrische heggenschaar.


Dankzij de soft-grip functie en het lage gewicht is het aangenaam snoeien met deze Black & Decker heggenschaar.

5. Wolf Garten HS 50 E

De experts van de Heggenschaarshop hebben de Wolf Garten HS 50 E als beste koop uitgeroepen. Deze 500 watt elektrische heggenschaar heeft een 50 centimeter meslengte en een 2 centimeter maximale takdikte en is dus vooral bedoeld voor middelgrote heggen en struiken.

Dit is een goede maar goedkope heggenschaar. Kijk bij het bovenstaande Beste Heggenschaar kopen voor de actuele laagste winkelprijs.Kijk bij het bovengenoemde Beste Heggenschaar Kopen voor alle prijzen, reviews, gebruikerservaringen en meer informatie.


Foto bovenaan: Wolf Garten

Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.