Beste heggenschaar

De heggenschaar top 10, de beste elektrische heggenschaar en beste accu heggenschaar uit de test en aanbiedingen van heggenscharen bij de goedkoopste winkels.

Beste heggenschaar test: Bosch elektrische heggenschaar

De heg knippen is een eitje met een elektrische heggenschaar. Het snoeien van de heg gaat vele malen sneller dan met de hand. Je hebt heggenscharen met accu en zonder accu. Hier de heggenschaar top tien, aanbiedingen van heggenscharen en de beste heggenschaar test.


Beste heggenschaar en andere goede heggenscharen

Deze overzichten met alle goede heggenscharen vind je hier onder.

In de heggenschaar top 10 vind je de meest populaire heggenscharen van de afgelopen weken. Bij de heggenschaar test kun je zien welke heggenschaar de beste heggenschaar uit de test in zijn soort is. Bijvoorbeeld de beste accu heggenschaar, de beste telescopische heggenschaar, de beste elektrische heggenschaar en de beste heggenschaar om de heg handmatig te snoeien.

De heggenschaar testen zijn uitgevoerd door experts van bijvoorbeeld tuin magazines en de Consumentenbond.

Goedkoop de voor jou beste heggenschaar kopen? Bij de aanbiedingen vind je het aanbod van de beste en goedkoopste aanbieders van alle heggenscharen.

Beste heggenschaar test: Makita elektrische heggenschaar

Makita heggenschaar elektrisch

Grote heggenschaar, kleine snoeischaar of middelgrote heggenschaar

Er zijn vele soorten heggen en struiken. Een kleine buxus stelt andere eisen aan een heggenschaar dan een lange beukenhaag. De Heggenschaar Keuzehulp  die je bij de bovenstaande beste winkels voor een heggenschaar vindt, geeft veel informatie over de verschillende soorten heggenscharen en snoeiwijzes. 

Zo kun je een weloverwogen keuze maken en een heggenschaar kiezen die het best bij de heggen en struiken in jouw tuin past.

Met stekker of draadloos met accu of benzine

Aan qua aandrijving heb je heggenscharen in diverse soorten. Naast het handgereedschap heb je elektrische heggenscharen en heggenscharen met benzinemotor.  


Stiga heggenschaar benzine
Stiga heggenschaar benzine


Een benzine heggenschaar is echt een heggenschaar voor de power-user. Een heggenschaar op benzine gebruik je voor het zware werk. Een heggenschaar op benzine heeft als voordeel dat deze snoerloos en heel krachtig is. Maar benzine heggenschare  zijn ook lawaaierig, stinken, ze zijn duurder in aanschaf en vragen om meer onderhoud. 

Een heggenschaar op benzine is er voor de professional, en een benzine heggenschaar is er voor mensen met een heel grote tuin.

Bij de bovenstaande beste heggenscharen kom je de beste benzine heggenscharen tegen, maar veel van de beste heggenscharen uit deze lijst zijn elektrische heggenscharen.

Voor wie een snoerloze heggenschaar wil voor een normale tuin is een elektrische heggenschaar een betere keuze dan zo'n zware lawaaiige benzine heggenschaar. De elektrische heggenschaar heb je met accu (een accu heggenschaar) en met een stroomsnoer.


Een accu-heggenschaar is door zijn accu duurder in aanschaf dan een gewone elektrische heggenschaar, maar een accu heggenschaar is wel een stuk goedkoper dan een benzine heggenschaar. Let er bij aanschaf wel op dat de accu heggenschaar voldoende krachtig is als je langdurig wilt kunnen snoeien met de heggenschaar. Of kies voor een accu heggenschaar met een extra accu.

Hand heggenschaar

Of snoei de heg met de hand! Naast al dit gemotoriseerde geweld (benzine, accu en elektrisch) zijn er natuurlijk ook nog altijd de handmatige heggenscharen / hand heggenscharen. Minder geschikt als je lange hagen wilt snoeien, maar prima geschikt voor het af en toe snoeien van een boompje of kleine heg.

Gardena hand heggenschaar

Gardena Easycut hand heggenschaar

In het overzicht met beste heggenscharen kom je de beste hand heggenscharen in diverse vormen tegen. Je hebt goede grote handmatige heggenscharen zoals de bovenstaande Gardena EasyCut heggenschaar voor het snoeien van hagen, struiken en bomen, maar ook kleine hand heggenscharen voor kleine struiken en boompjes zoals een buxus. 

Deze heggenscharen worden dan ook buxusschaar genoemd. Deze buxusscharen zijn er overigens zowel handmatig als elektrisch.

Vermogen en lengte zaagblad

Terug naar de gemotoriseerde heggenschaar. Hou wel rekening met het vermogen en de lengte van het zaagblad als je een elektrische heggenschaar of accu heggenschaar kiest. Deze bepalen voor een groot deel hoe zwaar het snoeiwerk mag zijn. 

Ook het gewicht van de elektrische snoeischaar is belangrijk, vooral als je lange tijd aaneen moet snoeien. Dan ga je ieder onsje op een gegeven moment voelen. Door de accu is een accu heggenschaar gemiddeld genomen iets zwaarder.

Telescopische heggenschaar

Wil je op grotere hoogte kunnen snoeien. Bijvoorbeeld hoge takken of een hoge heg, dan is een heggenschaar met telescopische steel een aanrader. Bij een telescopische heggenschaar bevindt de schaar bevindt zich op een op maat te stellen steel waarmee je makkelijk hoog of ver kunt reiken. 

De lengte van de telescopische steel kan erg verschillen. Je hebt telescopische heggenscharen die je een extra meter lengte geven, maar ook van meer dan 2,5 meter extra lengte. De telescopische heggenschaar wordt ook wel heggenschaar op steel genoemd.

Een draaibare kop op de stang is dan belangrijk om goed bij de te snoeien takken te kunnen komen.


Powerplus heggenschaar telescopisch

Powerplus heggenschaar telescopisch


Telescopische heggenscharen zijn er in alle soorten, dus als telescopische hand heggenschaar, telescopische benzine heggenschaar, telescopische accu heggenschaar en als telescopische elektrische heggenschaar. In het overzicht met beste telescopische heggenscharen vind je ze allemaal. 

Waar nog meer op te letten bij een heggenschaar

Voor het snoeien van wat dikkere takken is de snoeicapaciteit van de heggenschaar van belang. Dit is de maximale dikte van de takken die met de heggenschaar gesnoeid kunnen worden.

Bij een buxusschaar, elektrisch handgereedschap voor het snoeien van kleine struikjes, is de snoeicapaciteit vaak niet veel meer dan een centimeter. Maar voor een goede serieuze heggenschaar hoeft een dikte van ruim 3 centimeter geen enkel probleem te zijn.

Hoeveel je in één beweging kunt snoeien is afhankelijk van de lemmetlengte. Dit is de lengte van het mes. Voor het veelvuldig van heggen is een ruime lemmetlengte erg plezierig.

Een draaibaar handvat is bij een heggenschaar erg plezierig voor het in de juiste positie kunnen snoeien. Voor je werkhouding (en lichaam) is dat een stuk beter. Ook het gewicht van de snoeischaar is van ergonomisch belang.Wolf Garten heggenschaar elektrisch
Wolf Garten heggenschaar elektrisch


Beste heggenschaar merken

Goede hand heggenscharen worden gemaakt door onder meer Gardena, Freund, Wolf Garten, ARS, Talen Tools, Bahco en Fiskars.

Goede heggenscharen met accu en andere goede elektrische heggenscharen worden onder andere gemaakt door Black & Decker, Bosch, Einhell, Gardena, Ferm, Wolf Garten en Makita.

Goede benzine heggenscharen worden gemaakt door Kibani, Hyundai, McCulloch, Scheppach, Stiga, Powerplus en Einhell. 

Kijk voor meer informatie over heggenscharen in de bovenstaande pagina's met testen en aanbiedingen.

Zie ook:Foto bovenaan: Bosch heggenschaar


Onderwerp:
Alle informatie om de beste accu heggenschaar, elektrische heggenschaar of hand heggenschaar goedkoop te kopen. Met de actuele heggenschaar top 10, aanbiedingen van de beste winkels om een heggenschaar goedkoop te kopen en de beste heggenscharen uit de heggenschaar test.

Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.