Dakkoffer top 5 (met tips voor aanschaf)

Bas van Rijswijk     februari 19, 2019    


Op vakantie, en je weet niet hoe je al je bagage in de auto moet krijgen? Denk dan eens aan een dakkoffer. Met een lekker ruime dakkoffer heb je een extra bagageruimte (en meer) tot je beschikking. Hier de top vijf van dakkoffers.


Dakkoffer top vijfBovenstaande top vijf is gebaseerd op de verkopen via Bol.com. Bol is één van de beste winkels om een dakkoffer te kopen. Kijk bij Beste Dakkoffer Kopen voor hun volledige aanbod en meer winkels die dakkoffers tegen de laagste prijs verkopen.

Goede dakkoffer merken

De bekendste dakkoffers zijn van het Zweedse merk Thule. Ook het Nederlandse Hapro staat bekend om zijn heel goede dakkoffers. De prijs van een Hapro dakkoffer is over het algemeen lager dan die van een Thule dakkoffer.

Andere merken voor een dakkoffer zijn Farrad, Xtreme, G3, Junior, Menabo en Packline.

De daklast

Let bij het vullen van een dakkoffer op de maximale daklast van je auto (zie handleiding auto). Hou er rekening mee dat niet alleen je bagage meetelt voor het aantal kilo's maar ook de dakdrager en de dakkoffer.

Stop zware dingen in de achterbak. Niet alleen voorkom je zo een te hoge daklast, maar het is ook beter voor het zwaartepunt en daarmee de wegligging van je auto.

Dakkoffer als skibox

Wil je je ski's meenemen in de dakkoffer? Let dan bij aanschaf goed op de lengte van de dakkoffer. Deze moet minimaal 1.80 meter lang zijn. Bij sommige ski's nog langer.

Dakdrager nodig

Om een dagkoffer op het dak van je auto te kunnen plaatsen is een dakdrager nodig. Let er op dat deze dakdrager op je auto past. Bij het bovenstaande Beste Dakkkoffer Kopen vind je ook universele dakdragers. De dakkoffers zelf passen in principe altijd op een universele dakdrager.

Foto: Thule

Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.