Externe harde schijven

Redactie     januari 01, 2020    


De externe SSD is in opmars, maar de goedkoopste manier om grote hoeveelheden data op te slaan is toch nog steeds de externe harde schijf. Ideaal voor bijvoorbeeld het digitaal opslaan van je muziek-verzameling of film-collectie. Een externe harde schijf hang je bijvoorbeeld in je netwerk, aan je computer of aan je televisie.Hieronder vind je de top vijf van meest verkochte externe harde schijven. Kijk bij Beste Harde Schijf Kopen voor de beste winkels, een Harde Schijf Keuzehulp (voor het vinden van de voor jou beste en goedkoopste harde schijf) en de top 10 van interne harde schijven en top 10 van externe harde schijven.

Top 5 externe harde schijvenInterne of externe harde schijf?

Een interne harde schijf bouw je in je desktop PC of laptop in. Een externe harde schijf is onafhankelijk van een computer. Via een usb-kabel kun je hem gebruiken op iedere computer. Bovendien is een externe harde schijf ook via het netwerk te bereiken en je kunt hem in veel andere apparaten gebruiken. Veel moderne televisies beschikken over een USB-poort en software die het mogelijk maken films, muziek en foto's af te spelen die zich bevinden op een externe harde schijf die direct met de televisie is verbonden.

Mechanische harde schijf of SSD?

De gewone harde schijf wordt tegenwoordig mechanische harde schijf genoemd. Daarnaast bestaan er ook SSD schijven (Solid State Drive). Dit is flash geheugen. Dat is sneller, stroomzuiniger en minder kwetsbaar, en het opslagmedium van de toekomst, maar helaas nog altijd behoorlijk veel duurder. Bij bovenstaande beste Harde Schijf Kopen vind je ook SSD schijven (intern en extern).

Opslagcapaciteit

Belangrijk bij externe harde schijven is natuurlijk de opslagruimte. Daarvoor koop je immers een harde schijf. Bij SSD schijven wordt deze nog in GB's uitgedrukt, maar bij de goedkopere mechanische harde schijven gaat het op terrabytes (1TB= 1000GB).  De meeste externe harde schijven bieden 1 of 2 TB ruimte, maar het loopt op tot wel meer dan 10TB per schijf.

Kijk bij het bovengenoemde Beste Harde Schijf Kopen voor alle mogelijkheden en de laagste prijzen.

Foto: Hitachi


Onderwerpen:
Beste externe harde schijf, beste harde schijf extern, beste SSD, beste harde schijven.

Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.