Braadpan top 10. De beste braadpannen

Redactie     september 28, 2020    

Een braadpan (sudderpan, stoofpan) is een wijde diepe pan met een dikke bodem en een zwaar deksel. Braadpannen worden gebruikt om stoofgerechten te maken. In een goede braadpan kun je je eten lang op laten staan.


Hier kijken we naar de top tien van braadpannen. De meest populaire en beste braadpannen van dit moment.


Dit is de actuele braadpan top tien:


Je kunt ook verder doorklikken, en zelf zoeken via het zoekscherm.


De braadpan top tien is gebaseerd op de verkopen via de keukenwinkel van Bol.com. De Bol keukenwinkel kun je vinden bij de beste winkels om pannen te kopen. Bij al deze winkels koop je een goede braadpan tegen de laagste prijs en met gratis verzending.

Wat is een braadpan / stoofpan?

Een braadpan is geschikt om gerechten als vlees, vis en gevogeltje snel aan te braden en vervolgens lang te laten stoven. Je kunt in een braadpan een heerlijke stoofpot maken of bijvoorbeeld een kip langzaam heerlijk gaar laten worden. Bij stoven dringen de smaken diep in het gerecht. Een braadpan wordt ook vaak een stoofpan genoemd.Braadpan van gietijzer

De meeste braadpannen zijn van gietijzer. Deze pannen zijn zwaar, maar gietijzer is geel duurzaam en is heel sterk in het geleiden van de hitte. Het duurt langer voordat de pan op temperatuur is, maar als het zover is is hij zuinig met energie omdat het materiaal goed heet blijft. Ook wordt de hitte door gietijzer heel goed verdeeld waardoor het in de braadpan overal even goed gegaard wordt.

Tips voor bij het kopen van een braadpan

Een goede braadpan kun je gebruiken op een gasfornuis of op een keramische of elektrische kookplaat. Ook zijn de meeste goede braadpannen geschikt voor de oven en een inductie-plaat.

Ook zijn de meeste moderne goede braadpannen geschikt voor de vaatwasser, hebben ze een anti-aanbaklaag en  beschikken ze over hittebestendige handvatten.


Let bij de aanschaf van een braadpan goed op de diameter van de pan. De meeste braadpannen hebben een diameter tussen de 24 en 30 centimeter, maar er zijn ook grotere en kleinere braadpannen. Hou er rekening mee dat een grotere braadpan veel ruimte op je kookplaat inneemt.

De topmerken op het gebied van braadpannen en stoofpannen zijn Le Creuset en BK. Andere grote merken zijn Staub, Demeyere en Surel.

Kijk bij de bovenstaande beste winkels om pannen te kopen om een goede braadpan goedkoop te kopen.


Foto's: Le Creuset braadpannen

Onderwerpen:
Beste braadpan, beste stoofpan, wat is een goede braadpan? beste koop, goede stoofpan.

Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.