De beste braadpannen

De braadpan top 10. De beste braadpan uit de test en aanbiedingen van goede braadpannen.

Een braadpan (sudderpan, stoofpan) is een wijde diepe pan met een dikke bodem en een zwaar deksel. Braadpannen worden gebruikt om stoofgerechten te maken. In een goede braadpan kun je je eten lang op laten staan.

Beste braadpan Le Creuset gietijzer

Gierijzeren braadpan (Le Creuset)

Hier kijken we naar de top tien van braadpannen. De meest populaire en beste braadpannen van dit moment.

Dit is de actuele braadpan top tien:

  • Braadpan top 10 ( )

Je kunt vanuit de top 10 nog verder doorklikken voor meer goede braadpannen.


De braadpan top tien is gebaseerd op de verkopen via de keukenwinkel van Bol.com. De Bol keukenwinkel kun je vinden bij de onderstaande beste winkels om pannen te kopen. Bij al deze winkels koop je een goede braadpan tegen de laagste prijs en met gratis verzending.


De beste braadpan test

Wat is is de beste braadpan volgens de experts? Hieronder de beste braadpannen uit de braadpan test.


Omdat je in een braadpan ook goed kunt stoven wordt de braadpan ook wel stoofpan genoemd.

Wat is een braadpan / stoofpan?

Een braadpan is geschikt om gerechten als vlees, vis en gevogeltje snel aan te braden en vervolgens lang te laten stoven. Je kunt in een braadpan een heerlijke stoofpot maken of bijvoorbeeld een kip langzaam heerlijk gaar laten worden. Bij stoven dringen de smaken diep in het gerecht. Ook krijgen veel gerechten een mooie bruine korst. Een braadpan wordt ook vaak een stoofpan genoemd.

De braadpan is een diepe pan met een zware bodem. Het deksel moet goed sluiten en is daarom ook vaak zwaar van gewicht. Hetis belangrijk dat een braadpan ene goede warmtegeleiding heeft en de warmte goed kan vasthouden. Daarom zijn veel braadpannen van gietijzer gemaakt (daarover zo meer). 

Beste braadpan test Le Creuset

Le Creuset braadpan

Braadpan van gietijzer

De meeste braadpannen zijn van gietijzer. Deze pannen zijn zwaar, maar gietijzer is geel duurzaam en is heel sterk in het geleiden van de hitte. Het duurt langer voordat de pan op temperatuur is, maar als het zover is is hij zuinig met energie omdat het materiaal goed heet blijft. Ook wordt de hitte door gietijzer heel goed verdeeld waardoor het in de braadpan overal even goed gegaard wordt.

Tips voor bij het kopen van een braadpan

Een goede braadpan kun je gebruiken op een gasfornuis of op een keramische of elektrische kookplaat. Ook zijn de meeste goede braadpannen geschikt voor de oven en een inductie-plaat.

Ook zijn de meeste moderne goede braadpannen geschikt voor de vaatwasser, hebben ze een anti-aanbaklaag en  beschikken ze over hittebestendige handvatten.

Le Creuset braadpannen

Le Creuset braadpannen

Let bij de aanschaf van een braadpan goed op de diameter van de pan. De meeste braadpannen hebben een diameter tussen de 24 en 30 centimeter, maar er zijn ook grotere en kleinere braadpannen. Hou er rekening mee dat een grotere braadpan veel ruimte op je kookplaat inneemt.

De topmerken op het gebied van braadpannen en stoofpannen zijn Le Creuset en BK. Andere grote merken zijn Staub, Demeyere, Tefal, Greenpan, Berghoff en Surel.

Kijk bij de bovenstaande beste winkels om pannen te kopen om een goede braadpan goedkoop te kopen.


Onderwerp:
Wat is de beste braadpan / beste stoofpan? Hier vind je de beste braadpannen uit de test en de beste koop uit de braadpan test. Met BK braandpannen de de Le Creuset braadpannen van gietijzer. Ook Surel. Demeyere en Staub maken goede braadpannen.

Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.