Fietsstoeltje top 10 (plus voordelen en nadelen fietszitjes voor fietsstoeltjes en achter)

Redactie     augustus 01, 2020    


Fietsstoeltjes heb je in twee soorten. Je kunt kiezen voor een fietsstoeltje voor voorop de fiets of voor een fietsstoeltje achterop. Beide hebben hun voordelen en hun nadelen. We kijken hier naar de voordelen en nadelen van fietszitjes voor en achter en naar de top tien van fietsstoeltjes.


Fietsstoeltje top 10

Bovenstaande top vijf is gebaseerd op de verkopen van voorzitjes en achterzitjes bij Bol.com. Bol is één van de beste winkels om een fietsstoeltje te kopen. Bij deze winkels kun je terecht voor alle fietsstoeltjes met vaak een heel aantrekkelijke korting.

Kies je voor een fietsstoeltje voorop of achterop? Hieronder de voordelen en nadelen van beide soorten fietsstoeltjes.

Fietsstoeltje voorop

Een fietsstoeltje voorop kan gebruikt worden voor kinderen vanaf 9 maanden. Een fietsstoeltje voorop is het leukst voor ouders en kind want met een fietszitje voorop is er veel meer contact tussen beide. Bovendien zit het kindje veel meer als hij voorop zit bij het fietsen. Achterop zit hij vooral tegen de rug van vader of moeder aan te kijken. Een ander voordeel van een fietsstoeltje voorop is dat je de achterdrager vrij houdt voor fietstassen en andere bagage.


Maar als het kindje groter en zwaarder wordt komt er toch een moment dat hij of zij naar achter moet. Voorzitjes worden dan te krap (er is maar beperkte ruimte op een fiets voor een voorzitje) en het gewicht aan het stuur wordt dusdanig hoog dat het onveilig wordt.

Fietsstoeltje achterop

Met een achterzitje kun je het kind wel vervoeren tot hij een jaar of 10 oud is. Maar je kunt er ook al met 9 maanden mee beginnen. Als je een fietsstoeltje kiest dat meegroeit (dat geschikt is voor kinderen in een lange leeftijdsrange) kun je dus heel lang met een fietsstoeltje voor achterop de fiets doen.


Voor oudere kinderen is het een voordeel dat deze stoeltjes ruimer zijn (achterop is immers onbeperkt ruimte). Voor de ouders is het een voordeel dat de fiets met een achterzitje makkelijker stuurt en lichter rijdt.

Goede fietsstoeltjes

Bij bovengenoemde beste winkels om een fietsstoeltje te kopen vind je voordelig de fietsstoeltjes van een groot aantal merken. Het meest gebruikt zijn de fietsstoeltjes van Bobike, CMG Yepp en Polisport. Deze marktleiders maken heel goede fietsstoeltjes die je bij bovenstaande winkels tegen de laagste prijs kunt kopen.

Zie ook: Meer kinderen
Foto's: Yepp fietsstoeltjes

Onderwerpen:
Beste fietsstoeltje, achterop, voorop, voorzitjes fiets, achterzitjes fietsen, beste voorzitje, fietszitjes, beste achterzitje, beste fietszitje.

Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.