Top 5 beste camcorders

Bas van Rijswijk     januari 01, 2018    


De Duitse vergelijkingssite Vergleich.org heeft HD camcorders getest. Sony scoorde de hoogste cijfers. Kijk hier voor de top vijf van beste camcorders.


De genoemde camcorders zijn ook in Nederland op de markt. Kijk op Beste camera kopen voor de winkels waar deze camcorders goedkoop te koop zijn. Je vindt daar ook meer testen van camcorders en andere videocamera's en een keuzehulp om je beste camcorder of videocamera mee te vinden.

Hieronder staat de top vijf van de test van Vergeleich.org. Deze test van camcorders is al wat ouder. Kijk voor meer recente camcorder testen bij de testen van camcorders op TestResults.nl.

Top vijf beste camcorders

1. Sony FDR-X1000V
2. Sony HDR-PJ810
3. Canon LEGRIA HF R606 (Beste Koop)
4. Canon Legria HF G25
5. Sony HDR-CX240

Kijk hierboven bij alle testen van camcorders op TestResults.nl voor overzichten van meer recente testen van camcorders.

Sony en Canon beheersen de top vijf. Daarachter kwamen de Panasonic camcorders. De Panasonic HC-V180EG-K en de Panasonic HC-V160EG-K eindigde als zesde en zevende in de test.

De smartphone is momenteel de grootste concurrent van de camcorder. Bijna iedereen heeft immers een smartphone waarmee je ook filmpjes kunt maken. Waarom dan een aparte camcorder aanschaffen?

Voordelen van een camcorder ten opzichte van een smartphone

Maar de voordelen van een "echte" videocamera zijn legio. Ten eerste is de kwaliteit van zo'n voor het maken van filmpjes gemaakte camera veel beter dan die voor de 1001 dingen geschikte smartphone. De videokwaliteit is beter, de geluidskwaliteit is beter en je kunt beter zoomen. Ook is een camcorder veel makkelijker te bedienen dan de videofuncties van een telefoon en heb je meer opslagruimte. En ook heel belangrijk, een camcorder heb je beter in de hand zodat je mooiere opnames kunt maken.

Kort samengevat: Met een smartphone kun je ook filmen, maar als je mooie filmpjes wilt maken heb je toch echt een camcorder nodig.

Zie ook:Onderwerpen:
Beste camcorders, camcorder test, videocamera, filmcamera.

Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.