Camcorder top 10. Met tips en informatie over camcorders

Bas van Rijswijk     september 03, 2020    


Met een smartphone kun je ook een kort filmpje schieten, maar het blijft altijd behelpen, zowel qua filmen als qua kwaliteit. Met een echte videocamera (camcorder) maak je veel mooiere video's. Hier de camcorder top vijf en tips en informatie voor bij de aanschaf van een camcorder.


Actuele camcorder top tienDeze camcorder top tien is gebaseerd op de verkopen door Bol.com. Bol is één van de beste winkels om een camcorder te kopen. Kijk bij deze winkels voor het beste aanbod aan camcorders tegen de laagste prijzen.

Camcorder tips

  • Een handycam is een kleine handzame camcorder. Deze is heel makkelijk mee te nemen en daardoor zeer geschikt voor vakantie en dagjes uit.
  • De resolutie is de scherpte van het beeld uitgedrukt in het aantal pixels (puntjes) waaruit het beeld is opgebouwd. Hoe hoger de resolutie hoe scherper het beeld kan zijn.
  • HD ready is als videoresolutie uitgespeeld. Full HD is de standaard en er komen steeds meer goede camcorders die de zeer scherpe 4K (Ultra HD) resolutie aankunnen.
  • WiFi is erg handig om draadloos videobeelden en gemaakte foto's van je camcorder naar je netwerk of internet te sturen. Bijvoorbeeld direct vanaf je videocamera naar Youtube.
  • Optische zoom is de mate waarin je hardwarematig kunt inzoomen. De meeste camcorders komen niet verder dan 10x optische zoom (wat overigens nog best ver is), maar er zijn ook camcorders met een optische zoom van ver boven de 30x.
  • Een kantelbaar display is erg handig om een goede camerapositie in te nemen en gelijktijdig goed op het display te kunnen kijken.
  • Beeldstabilisatie is een zeer nuttige optie die zorgt voor vloeiende schokvrije opnamen.
  • Een enkele camcorder is ook als beamer te gebruiken.
Kijk bij bovenstaande winkels om de voor jou beste camcorder te selecteren.

Onderwerpen:
Beste camcorders, beste camcorder test, beste videocamera handheld.


Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.