De meest verkochte boeken (romans) ooit

Bas van Rijswijk     januari 01, 2018    


Welke boeken worden heet meest verkocht en gelezen? Hier de top vijf van de best verkochte boeken ooit. Het betreft de top vijf van romans. Boeken als de bijbel en de koran zijn niet meegenomen in deze top vijf.1. Don Quichot (Miguel de Cervantes) – 500 miljoen

Deze roman werd in 1612 voor het eerst verkocht en is letterlijk al eeuwen een bestseller. Het aantal verkochte exemplaren is een gok omdat dit soort verkoopcijfers vroeger nooit bijgehouden werden. Deskundigen gaan echter uit van 500 miljoen verkochte exemplaren. Daarmee is dit duidelijk de meest verkochte roman aller tijden. Ook al zouden de experts er een paar honderd miljoen exemplaren naast zitten!

2. A Tale of Two Cities (Charles Dickens) – 200 miljoen

Deze roman van Charles Dickens moet het namelijk met heel wat minder verkochte exemplaren stellen. "Slechts" 200 miljoen. In Nederland is deze roman over de Franse Revolutie (hier Twee Steden geheten) vrij onbekend. In Amerika is het echter een verplicht boek op de boekenlijst, en dat drijft de verkopen hoog op. Doordat het boek vrij van auteursrechten is brengen vele uitgevers het boek daar uit.

3. The Lord of the Rings (J.R.R. Tolkien) – 150 miljoen

Een echte klassieker. Geen nummer één, maar het zijn dan ook drie boeken. De triologie wordt echter meestal in een box als één verkocht.


4. Harry Potter en de Steen der Wijzen (J.K. Rowling) – 107 miljoen

Dit boek is van aanmerkelijk recentere datum dan de top 3. De Steen der Wijzen is het eerste boek uit de Harry Potter serie en ook de best verkochte. De nummer twee heeft 50 miljoen verkochte exemplaren, dus er zijn wel de nodige afhakers. In totaal zijn er 450 miljoen Harry Potter boeken verkocht, en dat aantal stijgt nog met de dag.


5. Tien Kleine Negertje (Agatha Christie) - 100 miljoen

Wie nu een boek met deze titel zou uitbrengen zou meteen de anti zwarte piet brigade, Sylvana Simons en de rest van Denk achter de broek aan krijgen. Het boek heet nu dan ook in Nederland "En toen waren er nog maar…. “.  In het Engels het het boek overigens And Then There Were None. Dit boek is al in 1939 uitgebracht. Met 3,2 miljard verkochte boeken is Agatha Christie de best verkopende auteur ooit.

Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.