IP-camera top 10. Toppers in beveiliging

Bas van Rijswijk     oktober 15, 2015    


Een IP-camera is een beveiligingscamera waarvan de de beelden live op je smartphone, tablet of computer kunt bekijken. Vroeger was zo'n IP-camera heel duur, maar tegenwoordig koopje ze al ruim onder de 100 euro. Zodoende zijn ze niet alleen interessant als beveiligingscamera voor je huis, maar ook als babyfoon of als webcam.


Hieronder vind je de top 10 van IP-camera's volgens de verkoopcijfers van Bol.com. Bij Bol, CoolBlue en andere winkels uit het overzicht beste winkels om een IP camera te kopen kun je goedkoop IP-camera's kopen die dan zonder verzendkosten worden thuisbezorgd. Bij CoolBlue vind je ook reviews, gebruikerservaringen en andere informatie over de IP-camera's. Kijk bij de onderstaande aanbevolen winkels voor al hun aanbiedingen.


Actuele IP-camera top tienBeelden opslaan en/of live bekijken

Via Ethernet of (steeds vaker) WiFi wordt een IP-camera met je lokale netwerk verbonden. Het draadloze WiFi is daarvoor ideaal omdat je dan geen kabels hoeft te trekken. Zo'n draadloze IP-camera wordt ook wel WiFi-camera genoemd. In het netwerk kun je de beelden op een computer of NAS opslaan, maar je kunt ze eventueel ook via internet raadplegen. Handig, want zo kun je de beelden live bekijken op je smartphone, computer, smart TV of ander met internet verbonden apparaten.Waarschuwing op je smartphone

Je kunt daarbij vaak instellen dat je een melding krijgt (bijvoorbeeld op je smartphone) als er bewegingen en geluiden worden gedetecteerd door de beveiligingscamera. Je kunt dan meteen kijken of er iets aan de hand is. Dit maakt IP-camera tot een uitstekende bewakingscamera of babyfoon.

Zoals je aan de IP-camera top vijf kunt zien is een Foscam IP-camera de meest verkochte IP-camera. Maar er zijn meer goede fabrikanten zoals D-Link, Netgear, Eminent en Nest Cam.


IP camera's voor buiten

Let op, er zijn IP camera's voor buiten en binnen. Een IP-camera voor buiten kun je ook binnenshuis gebruiken maar omgekeerd is niet verstandig. Een IP-buitencamera kan namelijk tegen weer, wind en vooral vocht. Kies daarom ook in vochtige ruimtes voor een buitencamera.


Kijkhoek

Ook belangrijk is de kijkhoek. Hoe groter hoe beter. Hoeft de beveiligingscamera alleen de voordeur of een parkeerplaats in de gaten te houden dan is er geen grote kijkhoek nodig. Maar wil je een winkel of kantoorruimte beveiligen dan is een kijkhoek van meer dan 90 graden aan te raden.

IP-camera met microfoon

Met een microfoon kun je op je smartphone niet alleen via de camera kijken maar ook luisteren of je iets vreemds hoort. Handig als zich er iets buiten het zicht van de IP-camera afspeelt.

IP-camera met luidsprekers

Bij een IP-camera met een luidspreker kun je meteen praten. Zo kun je instructies geven aan personeel of een kindje gerust stellen als je de IP-camera als babyfoon gebruikt.

Bij de bovenaan genoemde beste winkels voor een IP camera kun je heel gemakkelijk de voor jou beste IP-camera vinden door je wensen aan te vinken.

Zie ook


Onderwerpen:
Kijk hier boven voor de IP camera top 10 en de Beste ip camera's uit de IP camera test. Een IP camera is een internetcamera die zeer geschikt is als camera voor bewaking en beveiliging. Een goede IP camera is een goedkope maar goede bewakingscamera of beveiligingscamera tegen inbraak. 


Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.