Hondenbrokken top 5

Redactie     januari 28, 2020    


Als baasje wil je het beste voor je hond. Goede hondenbrokken horen daar bij. Hier de hondenbrokken top vijf en informatie over de verschillende soorten hondenbrokken.


Hondenbrokken top vijf


Deze top vijf van hondenbrokken is gebaseerd op de verkopen van het Bol.com. Bol is samen met zijn vele gespecialiseerde partners met afstand de grootste en één van de beste online dierenwinkels van Nederland, en daarmee een grote aanbieder van hondenbrokken en ander hondenvoer.

Verschillende soorten hondenbrokken

Hondenbrokken heb je in drie soorten: geperste hondenbrokken,  geëxpandeerde hondenbrokken en geëxtrudeerde hondenbrokken. De laatste zijn het meest gangbaar.

Wat zijn de beste hondenbrokken? Dat kun je zien in het hondenvoer test overzicht met de beste hondenbrokken en ander beste hondenvoer uit de test.

Geëxtrudeerde hondenbrokken zijn op hoge temperaturen gebakken waardoor ze een krokante buitenlaag krijgen. Deze brokken zijn licht van gewicht. Vroeger werd hondenvoer geëxtrudeerd om de granen beter verteerbaar te maken. Doordat de granen nu vooraf bewerkt worden is dat niet meer persé nodig. Nadelen van deze productiewijze is dat de hondenbrokken door hun vaste vorm in de hondenmaag niet snel uit elkaar vallen  ook kan het de stofwisseling nadelig beïnvloeden.

Geperste hondenbrokken zijn een mengsel van nat en droog hondenvoer die op lage temperaturen door een mal worden geperst. Onder andere Cavom hondenbrokken en Farm Food hondenbrokken worden zo gemaakt. Het zijn vrij zware brokken.

Geëxpandeerde hondenbrokken zijn een tussenvorm. Deze blokken kunnen wel eens wat opzwellen in de maag.

Het ene soort hondenbrok is niet beter of slechter dan de andere, maar er wordt wel aangeraden om de verschillende soorten niet te mixen. Dit omdat de vertering van iedere soort anders verloopt.

Kijk bij de bovengenoemde beste online dierenwinkels voor het beste hondenvoer tegen de laagste prijzen.

Zie ook:

Onderwerpen:
Beste hondenbrokken, beste hondenvoer, hond, voer, honden, hondenbrok.

Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.