Beste autostoeltjes

Redactie     december 01, 2019    


Als je een autostoeltje koopt wil je niet zomaar een goedkoop kinderzitje voor in de auto maar een goed en veilig autostoeltje waarin je baby, peuter of kleuter veilig in de auto vervoerd kan worden. Daarom kijken we hier naar de top vijf van beste autostoeltjes.


Deze top vijf is gebaseerd op de testresultaten van de Consumentenbond. De Consumentenbond heeft circa 100 kinderstoeltjes van merken als Maxi-Cosi, Cybex, BeSafe, Römer, Nania, Kiddy, Recaro en Fisher Price getest. Hieronder de top vijf van best geteste kinderstoeltjes.

Al deze autostoeltjes zijn voordelig te koop bij de beste winkels om een autostoeltje te kopen.

TIP: Op TestResults.nl vind je onder alle testen autostoeltjes nog veel meer best geteste kinderstoeltjes voor in de auto.

1. Recaro Privia (met Isofix-onderstel)

Met een 8,7 als testresultaat is de Recaro Privia het beste autostoeltje volgens de Consumentenbond. Het is een stoeltje voor de allerkleinsten (tot 13 kilo). Je zet dit stoeltje met Isofix of met de autogordel vast waarbij het kindje tegen de rijrichting inkijkt. Deze zitpositie is veel veiliger dan dat het kindje in de rijrichting meekijkt (in verband met nekblessures).De Recaro Privia is zeer veilig en heel eenvoudig te bevestigen. Een nadeel is dat dit autostoeltje best veel ruimte inneemt. Je kunt dit stoeltje dankzij zijn draaghengsel ook buiten de auto gebruiken.

2. Römer Baby-Safe plus II SHR (met Isofix onderstel)

Met een 8,6 als testresultaat scoort dit Römer autostoeltje net iets lager. Je kunt dit stoeltje met en zonder Isofix gebruiken. Evenals de testwinnaar is de Römer Baby-Safe plus II SHR bedoelt voor baby's en peuters tot 13 kilo. En ook bij dit Römer stoeltje kijkt het kindje tegen de rijrichting in. Ook dit autostoeltje is veilig en makkelijk in het gebruik. Een nadeel is het beperkte zicht van de kleine.


3. Kiddy Phoenixfix Pro 2

De Kiddy Phoenixfix Pro 2 is geschikt voor kinderen van 9 tot 18 kilo en valt dus in een andere categorie. Dit autostoeltje kreeg een 8,5 als waardering. Bij de Kiddy Phoenixfix kijkt het kindje wel in de rijrichting en dit stoeltje is niet draagbaar. Deze Kiddy autostoel beschikt over een vangtafel, dat is een stootkussen voor de buik van het kindje. Niet alle kinderen kunnen dit waarderen.


4. Cybex Juno 2-Fix

De Cybex Juno 2-Fix autostoel valt in dezelfde categorie als het bovenstaande Kiddy stoeltje, en doet sterk aan dit autostoeltje denken. Ook hier kijkt het kind in de rijrichting, is er een vangtafel aanwezig en kun je het autostoeltje met Isofix vastzetten. En ook hun cijfer (8,5) is gelijk.


5. Peg Perego Primo Viaggio SL (met Isofix-basis)

Dit autostoeltje is weer bedoelt voor de kleinsten (tot 13 kilo). De Consumentenbond geeft dit autostoeltje een 8.3. Peg Perego autostoeltjes zijn in Nederland lastig verkrijgbaar.


Kijk voor informatie en prijzen van alle kinderstoeltjes bij de aanbevolen winkels.

Zie ook: Meer kinderen en autostoeltjes

Onderwerpen:
Beste autostoeltje, test autostoeltjes, recaro, isofix, auto stoeltje, cybex, kinderstoeltje.

Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.