Beste autostoeltje voor baby en peuter

Redactie     februari 18, 2019    

Als je met je baby of peuter op reis gaat heb je een goed en veilig autostoeltje nodig. Daarom hier een top vijf van beste autostoeltjes voor baby en peuter.


De volgorde van deze autostoeltjes voor baby en peuter is gebaseerd op de testgegevens van de Consumentenbond.


Kijk bij de beste babywinkels voor de laagste prijzen en meer informatie over deze autostoeltjes voor baby's en peuters. Of kijk bij alle testen autostoeltjes op TestResults.nl voor nog veel meer beste autostoeltjes uit de tests.

1.  Recaro Privia met Isofix onderstel

Voor kinderen tot 13 kilo.
September 2014 riep de Consumentenbond dit autostoeltje uit tot beste kinderzitje voor in de auto (met een 8,7 als cijfer). Hoewel niet goedkoop is dit kinderzitje ook zeker niet de duurste.

De prijs wordt wat opgedreven door het Isofix onderstel. Alle Isofix stoeltjes zijn een stuk duurder, maar uit de test van de Consumentenbond blijkt wel dat deze stoeltjes over een veel betere bevestiging beschikken dan kinderzitjes die met de autogordel worden vastgezet. Voor de veiligheid zijn ze hun prijs dan ook meer dan waard.

Het Recaro Privia autostoeltje scoort ook hoog op kwaliteit, gebruiksgemak en comfort. Hij neemt wel vrij veel ruimte in.

2. Römer Baby-Safe plus II SHR met Isofix onderstel

Voor kinderen tot 13 kilo.
Ook de tweede plek is voor een autostoeltje met Isofix voor baby en peuter. Het is een veilig stoeltje die je (evenals de Recaro) zowel met Isofix als met de autogordel kunt vastzetten. Het plaatsten, verstellen en vastmaken van het kindje gaat makkelijk bij het Römer Baby-Safe autostoeltje. het kindje zit wel wat rechtop en evenals de Recaro neemt de Römer Baby-Safe best veel ruimte in.


3. Kiddy Phoenixfix Pro 2

Voor kinderen van 9 tot 18 kilo
De Kiddy Phoenixfix is geschikt voor kinderen vanaf 9 kilo. Bij dit autostoeltje wordt gebruik gemaakt van een vangtafel, een soort tafeltje om de peuter op zijn plek te houden. De Kiddy Phoenixfix Pro 2 is een stuk goedkoper dan de voorgaande twee stoeltjes maar wel lastiger verkrijgbaar.

4. Cybex Juno 2-fix

Voor kinderen van 9 tot 18 kilo
Ook het Cybex Juno 2-fix autostoeltje is bedoelt voor kinderen vanaf 9 kilo tot de kleuterleeftijd. En ook de Cybex Juno maakt gebruik van een "vangtafel". Het Cybex Juno kinderzitje scoort goed op veiligheid, gebruiksgemak en comfort voor het kindje. Maar ook dit zitje neemt weer veel ruimte in.


5. Peg Perego Primo Viaggio SL met Isofix

Voor kinderen tot 13 kilo
Peg Perego is in Nederland geen bekend merk maar ze leveren een prima autostoeltje af. Helaas is deze in Nederland niet heel makkelijk verkrijgbaar. Het Peg Perego Primo Viaggio autostoeltje is veilig, gebruiksvriendelijk en comfortabel voor kinderen. Een nadeel is dat de bekleding lastig is schoon te maken.

Kijk voor de beste autostoeltjes tegen de laagste prijzen bij de bovengenoemde beste winkels voor een autostoeltje.

Zie ook: Meer kinderen en autostoeltjes

Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.