Beste wandelschoenen

Met de wandelschoenen van onderstaande merken kun je ieder wandeling aan. Dit is de top 5 van beste wandelschoenen.

Beste wandelschoenen

Als je serieus gaat wandelen of bijvoorbeeld een trektocht gaat maken, dan in het belangrijk om goede wandelschoenen. Goede wandelschoenen beschermen je voeten en beschermen jezelf.

Goede wandelschoenen zijn outdoorschoenen die je voeten warm en droog houden en die veel steun en grip geven. Hier de top vijf van beste merken wandelschoenen.


1. Meidl
Meidl is een absolute topper op het gebied van wandelschoenen. Dit Duitse merk is een echte specialist op het gebied van outdoorschoenen. Ze maken en verkopen ieder jaar zo'n 1 miljoen schoenen! Er zijn Meidl wandelschoenen voor dames, heren, jongens en meisjes.

2. Merrell
Een ander topmerk op het gebied van wandelschoenen is Merrell. Evenals Meidl en de meeste andere fabrikanten van wandelschoenen maakt Merrell ook snowboots en andere outdoorschoenen. 

Daarnaast breidt Merrell zijn collectie uit met steeds meer andere modellen schoenen zoals sandalen, sneaker en muiltjes. Merrell schoenen zijn wel altijd sportieve outdoor schoenen en laarzen.

3. Lowa
Evenals Meidl is Lowa een bekende specialist in wandelschoenen en outdoorschoenen van hoge kwaliteit voor mannen, vrouwen en kinderen. Lowa maakt meerdere series wandelschoenen voor verschillende wandelgebieden. 

Bij het lopen van de Vierdaagse worden andere eisen aan wandelschoenen gesteld dan bij een trektocht in de bergen of bij een stadswandeling. Daarom maakt Lowa meerdere soorten wandelschoenen voor verschillende toepassingen. 

De Lowa Alpine serie leent zich bijvoorbeeld heel goed voor bergwandelingen en de Lowa Travel serie voor een stadswandeling. Wie allround wandelschoenen wil kan het best kiezen voor de Lowa All Terrain Collection.

De schoenen op de foto bovenaan dit artikel zijn wandelschoenen uit de Lowa Travel serie.

4. Hanwag
Weer zo'n Duitse topper in wandelschoenen. Hanwag wandelschoenen zijn echte allrounders. Hanwag maakt wandelschoenen, bergschoenen en andere outdoorschoenen. Deze schoenen worden ambachtelijk met de hand gemaakt.

5. Salomon
Salomon is een grote schoenenfabrikant die alle soorten outdoorschoenen maakt. Ze maken opmerkelijke schoenen zoals een mix van sandalen en wandelschoenen en een mix van moonboots en wandelschoenen. Salomon is een merk dat buiten gebaande paden durft te denken en dat komt de kwaliteit van de schoenen ten goede.

Salomon wandelschoenen hebben verder de naam heel goed te zijn onder zeer slechte omstandigheden. Het zijn wandelschoenen die veel grip en steun geven en bovendien zijn ze erg licht om te dragen.

Wandelschoenen voor een kind kopen

Kijk hier voor tips als je beste wandelschoenen voor een kind zoekt.

Het is opvallend hoe slecht voorbereid mensen vaak aan een zware wandeling bevinden. Zelfs als ze in het buitenland, bijvoorbeeld in de bergen, een wandeling gaan maken lopen ze er soms bij of ze een blokje om gaan.

Ook gezinnen met kinderen maken zich hier schuldig aan, en laten hun kinderen soms op goedkope slippers een flinke wandeling maken. En dat terwijl het juist voor kinderen erg belangrijk is om goede schoenen te dragen. Vooral ook tijdens een wandeling, want een ongeluk kan snel plaatsvinden.

Goede wandelschoenen voor kinderen zijn belangrijk want kinderen zijn licht (qua lichaamsgewicht, en omdat ze zelden bagage bij zich dragen) en glijden dus snel en makkelijk weg. Ook zijn kinderen vaak onbesuisd en nemen meer risico's dan volwassenen, met daardoor een sneller kan op uitglijden.

Top 5 tips kopen wandelschoenen kinderen

Schoenen Advies, een website met alle mogelijke informatie over schoenen, heeft daarom een top vijf met tips gemaakt voor bij het kopen van wandelschoenen voor kinderen. 

Kijk bij Wandelschoenen voor kinderen, Tips voor deze top vijf met tips voor het kopen van goede wandelschoenen voor kinderen.


Zie ook:

Onderwerp:
De top 5 met beste wandelschoen fabrikanten. We kijken hier naar de wandelschoenen van Meidl Merrell, Lowa, Hanwag en Salomon. Klik op de naam van het wandelschoenenmerk voor meer informatie en aanbiedingen van deze beste wandelschoenen.

Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.