Soundbar top 10 (plus test en aanbiedingen)

Met een soundbar krijg je extra mooi geluid bij je televisie. Maar voor welke soundbar kies je? Hieronder vind je de soundbar top tien.Soundbar top 10

 • Dit is de actuele soundbar top 10


 • Deze top 10 is afgeleid van de verkoopcijfers van Bol.com. Bol is één van de beste winkels om goedkoop een goede soundbar te kopen.


  Zie ook:

  Waarom een soundbar?

  Iedere televisie beschikt zelf ook over speakers. Als je geluk hebt zijn dat goede speakers. Maar geen enkele televisie zitten speakers die zich qua geluid kunnen meten met het geluid van een goede soundbar. 

  Waar bij een televisie de speakers toch een beetje een bij-product zijn heeft een soundbar maar één doel in het leven, en dat is een zo goed mogelijk geluid produceren. Wil je een echt geluid bij de films, concerten en andere televisieprogramma's, of gebruik je je televisie voor het afspelen van je muziek? Investeer dan in een soundbar!

  Bij de bovengenoemde winkels vind je de beste soundbars tegen de laagste prijs. Hieronder meer informatie over soundbars.

  Samenstelling soundbar

  De ene soundbar is anders samengesteld dan de andere. De basis soundbar bestaat alleen uit de geluidsbalk zelf. Een langwerpige brede speaker die je onder of boven het televisiescherm plaatst. Deze balk bevat meerdere ingebouwde speakers. 

  Bij een goede soundbar zijn dit speakers van hoge kwaliteit. Je koopt immers een soundbar omdat je een beter geluid wil bij je televisie dan via de televisiespeakers. Aan de geluidskwaliteit van soundbars worden daarom hoge eisen gesteld.

  Wel of geen losse subwoofer?

  Een bijzondere luidspreker is de subwoofer (de sub). De subwoofer geeft alleen bastonen weer.

  Soms zit de subwoofer voor de bastonen ingebouwd in de soundbar zelf, soms is het een los kastje of kast. 

  Een subwoofer hoeft niet vlak bij de televisie (en de soundbar) geplaatst te worden. Elders in de ruimte mag ook, want het zijn alleen de zware tonen (de dreunen) die door de subwoofer worden weergegeven.
  Zo'n losse subwoofer kun je overal in de ruimte neerzetten, ook verborgen achter een bankstel of een gordijn, maar het kost natuurlijk wel ruimte. Niet iedereen wil dat.

  soundbar lg
  LG Soundbar met subwoofer


  Voor het geluid, en dan met name de zware tonen zoals bij actie in een film, is een losse subwoofer over het algemeen wel beter. Een losse subwoofer is ook veel groter dan een in de soundbar ingebouwde subwoofer.

  Als je een subwoofer kiest. Let er dan op of deze bekabeld of draadloos werkt. Vaak moet er een kabel lopen van de soundbar naar de subwoofer en dat is vaak wel een nadeel als je de subwoofer ergens anders plaatst.

  Kies voor een soundbar met subwoofer los als je prijs stelt op een krachtig geluid bij actiescènes.

  Verder kan een soundbar ook geleverd worden met achterspeakers. Deze speakers plaats je achter je waardoor je letterlijk midden in het geluid komt te zitten. Ook dit maakt actiescènes spectaculairder en vooral meer levensecht. Ook voor wie games speelt op de televisie is een soundbar met subwoofer en achterspeakers een echte aanrader.

  Maar de meeste soundbar kopers kiezen voor alleen een soundbar of voor een soundbar met subwoofer.

  Bij de beste soundbars uit de tests vind je soundbars in alle samenstellingen.

  Gebruik de soundbar als draadloze speaker

  Als je een soundbar met een geweldige geluidskwaliteit in de kamer hebt staan wil je deze natuurlijk ook voor het afspelen van je muziek van andere apparaten gebruiken. Let dus goed op de aansluitmogelijkheden. 

  Ondersteunt de soundbar Bluetooth? Dan kun je deze gebruiken als draadloze Bluetooth speaker en de muziek van je smartphone naar de soundbar streamen.


  soundbar sonos

  Sonos soundbar

  Of maak gebruik van WiFi. Hiermee stuur je alle muziek van de apparaten in je netwerk draadloos naar de soundbar. Van Spotify, YouTube of van een harde schijf die je complete muziekcollectie bevat.

  Sommige soundbars kunnen ook zelfstandig gebruik maken van streaming diensten zoals Spotify, en / of deze kunnen in een multiroom audio-netwerk worden opgenomen. Maar natuurlijk kun je ook je audio-apparatuur bekabeld aansluiten op een goede soundbar.

  Heeft de soundbar een AUX-ingang, dan kun je ook andere audio-apparatuur via een kabel aansluiten. Een veelzijdige soundbar is dus een prima vervanger van de huiskamerspeakers.

  Ook USB, Ethernet (netwerkkabel), HDMI, een tulpstekker en een optische aansluitingen bieden allemaal mogelijkheden om externe apparatuur aan te sluiten en/of om muziek te streamen naar je soundbar.

  Hier boven vind je naast de top 10 ook de beste soundbar uit bijvoorbeeld de Consumentenbond test. Kijk op Beste Soundbar Kopen voor nog meer testen van soundbars en informatie over deze speakers.

  Foto bovenaan: Bose soundbar

  Resultaten per mail

  Geef hier je mailadres:

  In samenwerking met FeedBurner

  Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
  Mogelijk gemaakt door Blogger.

  Contactform

  Naam

  E-mail *

  Bericht *

  Company

  Content=King

  Auteur

  Bas van Rijswijk

  FAQ's

  Blogroll

  Contactformulier

  Naam

  E-mail *

  Bericht *

  Subscribe to Newsletter

  Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.