Beste rekenmachine: Top 10, test en aanbiedingen beste winkels

De actuele rekenmachine top 10, de beste rekenmachines uit de test en aanbiedingen van al deze calculators bij de beste winkels die ze goedkoop aanbieden. 

beste rekenmachine aanbiedingen

De rekenmachine is een apparaat waar je weinig over hoort, maar iedereen heeft ze. Rekenmachines zijn onmisbaar op school en op kantoor, en reuze handig voor in huis. Voor als je even snel iets moet berekenen. Hier de top tien van rekenmachines.

Top 10 rekenmachines


Deze top 10 bestaat vooral uit wetenschappelijke rekenmachines en rekenmachines voor school. Bij de winkels hieronder vind je nog veel meer rekenmachines zoals grafische rekenmachines en bureau rekenmachines. Je kan er op soort rekenmachine en bepaalde functies selecteren.

Beste winkels met aanbiedingen van rekenmachines

Hieronder vind je de winkels die een groot assortiment rekenmachines goedkoop online aanbieden.

De bovenstaande top 10 is gebaseerd op de verkopen van rekenmachines bij Bol.com. Bol is één van de beste winkels voor kantoorbenodigdheden. Je hebt via de bovenstaande link naar  rekenmachine bij Bol een keuze uit honderden verschillende rekenmachines zoals bureaurekenmachines, grafische rekenmachines en wetenschappelijke rekenmachines. 

Hieronder meer informatie over rekenmachines.

De beste rekenmachines uit de test

Ook handig  bij het vinden van de voor jou beste calculator zijn de beste rekenmachines uit de test die te vinden zij op beste rekenmachine test. Daar vind je de beste rekenmachines in diverse soorten zoals de beste wetenschappelijke rekenmachine, de beste grafische rekenmachine, de beste bureaurekenmachine, de beste rekenmachine met telstrook en meer best geteste rekenmachines.

Hieronder kijken we naar de verschillen tussen al deze soorten rekenmachines.

Wetenschappelijke rekenmachine

De wetenschappelijke rekenmachine wordt veel op school gebruikt. Maar wat is een wetenschappelijke rekenmachine? Optellen, aftrekken, vermenigvuldigen, en ook machtsverheffen en worteltrekken kan met (bijna) iedere rekenmachine, maar soms verwacht je meer van het rekenapparaat. Met een wetenschappelijke rekenmachine kun je meer complexe, wetenschappelijke en statistische berekeningen uitvoeren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het berekenen van de tangens, sinus en cosinus, gemiddelden, correlatie, standaarddeviatie, faculteit, regressie en inverse.

De Casio FX-82MS is de meest bekende en meest populaire en meest gebruikte wetenschappelijke rekenmachine door scholieren. Deze rekenmachine vind je dan ook in de top vijf hierboven.

Grafische rekenmachine

Wat is een grafische rekenmachine? De mogelijkheden van een grafische rekenmachine gaan nog verder dan die van een wetenschappelijke rekenmachine. Zoals de naam al aangeeft kunnen deze calculators meer dan alleen getallen weergeven. Het display kan ook grafieken, tabellen, matrices e.d. tonen.  Ook kun je grafische rekenmachines gebruiken om numerieke vergelijkingen op te lossen en je kunt ze vaak programmeren.

Casio was ooit de "uitvinder" van de grafische rekenmachine, maar Texas Instruments is tegenwoordig de marktleider bij de grafische calculator.

Bureaurekenmachine

Voor scholieren is het belangrijk dat ze hun rekenmachine makkelijk mee kunnen nemen naar school. maar voor gebruik op kantoor of in een winkel stel je andere eisen aan je calculator. Deze rekenmachines staan vaak op een bureau en dan is het handig als ze stevig staan en makkelijk te bedienen zijn.

Een bureaurekenmachine is dan ook meestal groter dan de bovenstaande calculators. Sommige bureaurekenmachines zijn voorzien van een ingebouwde printer die de berekeningen op een telstrook afdrukken. Je kunt berekeningen dan bewaren.

Bij de bovengenoemde beste winkels voor kantoorbenodigdheden kun je alle soorten rekenmachines tegen de laagste prijs aanschaffen.

Zie ook:
Hier vind je de top 10 van rekenmachines in het algemeen en de beste rekenmachines uit de test per soort rekenmachine. Bijvoorbeeld de beste wetenschappelijke rekenmachine, de beste kantoor rekenmachine (eventueel met printer en telstrook) en de beste grafische rekenmachine. Ook hebben we hier de rekenmachine aanbiedingen van de beste winkels waar je online een rekenmachine goedkoop kunt kopen.


Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.