Beste koffiezetapparaat filterkoffie

De top 10 van filter koffiezetapparaten, het beste koffiezetapparaat voor filterkoffie uit de test en aanbiedingen van koffiezetters bij de beste winkels.

beste koffiezetapparaat test consumentenbond

Als je al die moderne koffiemachines naast elkaar ziet staan blinken in de winkel zou je het bijna vergeten, maar de meest gebruikte en meest verkochte koffiezetter is nog altijd het koffiezetapparaat voor filter koffie. Daarom kijken we dit keer naar goede koffiezetapparaten, met de top 10 en het beste koffiezetapparaat uit de test (o.a. van de Consumentenbond).

Top 10 koffiezetapparaten filterkoffie

We beginnen met de top 10 van meest populaire koffiezetapparaten van dit moment. Ook hebben we een overzicht met aanbiedingen van goede koffiezetapparaten en goede koffiemachines bij de beste winkels die deze koffiezetters goedkoop verkopen.

Beste filter koffiezetapparaten

Vervolgens kijken we naar de best geteste koffiezetapparaten. 

Hieronder vind je de beste koffiezetapparaten uit de test van de Consumentenbond en de test van de experts van Coolblue. Ook vind je hier onder een overzicht met alle goede koffiezetapparaten. 

Al deze filter koffiezetapparaten hebben een waardering van 5 sterren gekregen. Via dit overzicht kun je snel en makkelijk het voor jou persoonlijk beste koffiezetapparaat selecteren.


Waarom een filterkoffie koffiezetapparaat?

Waarom zou je kiezen voor een filter koffiezetapparaat terwijl de winkels vol staan met moderne koffiemachines waarmee je met één druk op de knop koffie kunt zetten?

Daarvoor zijn meerdere redenen. Veel mensen geven bijvoorbeeld de voorkeur aan filterkoffie omdat ze de smaak van langzaam gefilterde koffie lekkerder vinden dan de koffie die met hoge snelheid bereid is in een koffiemachine.

Maar het is vooral de prijs die de doorslag geeft om voor een filter koffiezetapparaat te kiezen. De prijzen voor een eenvoudig maar goed koffiezetapparaat begint al onder de 20 euro. Zelfs voor het beste koffiezetapparaat betaal je niet veel geld. Waarom zou je dan een dure koffiemachine kopen als je niet of nauwelijks prijs stelt op alle toeters en bellen die die moderne koffiemachines bieden.

Melitta filter koffiezetapparaat test

Melitta filter koffiezetapparaat

De prijs van een goed koffiezetapparaat

We schreven het al, de prijs van een goedkoop maar goed koffiezetapparaat begint al onder de 20 euro. Onder andere koffiezetapparaten van Tomado, Tristar, Clatronic kom je onder dat bedrag tegen. Voor een koffiezetapparaat van Philips, Melitta, Braun, Krups, Siemens of andere topmerk betaal je wat meer, maar ook de beste koffiezetapparaten blijven heel goedkope keukenapparaten.

Extra mogelijkheden bij een filter koffiezetapparaat

Maar luxere koffiezetapparaten zijn er ook. Als je je beste koffiezetapparaat kiest kun je best eisen stellen. Hieronder kijken we naar wat verschillende opties van filter koffiezetapparaten, die de prijs vaak wel wat verhogen, maar hun meerprijs ook vaak meer dan waard zijn.

Koffie van versgemalen koffiebonen
Bij een koffiezetter die de bonen vers voor je maalt en daar koffie van zet denk je waarschijnlijk aan een koffiemachine. Maar er zijn ook filter koffiezetapparaten die deze verse koffie voor je kunnen zetten. 

Deze beste koffiezetapparaten beschikken over een ingebouwde automatische koffiemolen. Koffiebonen er in, malen, en het apparaat filtert een kan koffie voor je die zo vers is als maar kan.

Onder andere Philip (Grind & Brew), Melitta (Aromafresh), Princess, Severin, Medion en Krups maken filter koffiezetapparaten met koffiemolen ingebouwd.


Philips Grind & Brew koffiezetapparaat met koffiemolen ingebouwd


Koffiezetapparaat met thermoskan
Een koffiezetapparaat met thermoskan is het beste koffiezetapparaat voor als je koffie zet om mee te nemen of als je koffie zet om gedurende een langere tijd te gebruiken. 

Een koffiezetapparaat laat de koffie in een koffiekan lopen. Vaak is dit een glazen kan, maar bij sommige goede koffiezetapparaten is dit een thermoskan. Deze geïsoleerde koffiekan zorgt er voor dat de koffie lang warm blijft, ook al haal je de kan van het koffiezetapparaat af en deze op tafel zet.

Soms is deze geïsoleerde koffiekannen meteen een geschikte thermoskan om mee te nemen. Dit zijn de beste filter koffiezetapparaten voor als de koffie mee wil nemen.

Filter koffiezetapparaat met timer
Ook zijn er koffiezetapparaten die voorzien zijn van een timer die er voor zorgt dat het filter koffiezetapparaat om een bepaalde tijd begint met koffie zetten. Een eenvoudige manier om er voor te zorgen dat er een verse kop koffie in de keuken klaar staat als je thuis komt.

Instellingen
Let als je je beste koffiezetapparaat kiest ook even over de instel mogelijkheden. Bij sommige goede filter koffiezetapparaten kun je factoren als temperatuur, koffiesterkte e.d. instellen.


Kijk hierboven voor de koffiezetapparaat top 10, de beste koffiezetapparaten uit de koffiezetapparaat test van de Consumentenbond en Coolblue of kies zelf je beste koffiezetapparaat bij de aanbiedingen van de beste winkels die goede koffiezetapparaten goedkoop verkopen.

 
Samenvatting:
Niet iedereen wil een moderne (en dure) koffiemachine met veel mogelijkheden. Voor weinig geld koop je een goed koffiezetapparaat voor filterkoffie. De prijzen van filter koffiezetapparaten beginnen al onder de 20 euro. Er zijn ook luxe koffiezetapparaten met meer mogelijkheden zoals een filter koffiezetapparaat met koffiemolen. Hierboven vind je de koffiezetapparaat top 10, koffiezetapparaat aanbiedingen en alle beste koffiezetapparaten uit de Consumentenbond test en andere goede koffiezetapparaten waaruit je je beste koffiezetapparaat kunt selecteren.

Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.