DAB+ radio top 10

Bas van Rijswijk     augustus 13, 2020    


Steeds meer radio's die tegenwoordig verkocht worden zijn DAB+ radio's. Een DAB radio is een digitale radio. Je ontvangt er (naast analoge radio uitzendingen) ook digitale radio uitzendingen mee. Gewoon via de ether, dus ook in de auto zonder internet verbinding. Digitale radio is veel beter van kwaliteit (zowel qua ontvangst als qua audiokwaliteit) en vrijwel alle bekende radiostations zenden momenteel digitaal uit.

En als dat toch niet het geval is, dan kun je de uitzending gewoon op de "ouderwetse manier" via de FM of AM band ontvangen.

DAB radio's heb je in alle soorten. Als portable radio, maar ook als autoradio, soundbar, HiFi-receiver, bouwradio, micro set of ander soort radio. Ieder soort radio kan een DAB+ radio zijn, het i een kwestie van de techniek in het kastje opnemen.

De DAB+ radio top 10

Dit zijn de meest populaire DAB Plus radio's van dit moment.Voordelen DAB+ radio

Niet voor niets is DAB+ bezig de FM radio te ontvangen. De voordelen van DAB radio zijn groot, en er zijn geen nadelen en ook de kosten zijn niet hoger. Hier de voordelen van DAB+ radio:

  • Veel meer zenders. Alle radiostations stappen over, en het bereik van DAB is groter dan van FM. Je ontvangt dus veel meer zenders. En de zenders die nog niet overgestapt zijn (meestal klein en regionaal) kun je gewoon via de FM blijven beluisteren op een DAB+ radio.
  • Er zijn zenders die de overstap helemaal maken, dus niet meer via FM uitzenden. Om deze zenders te beluisteren moet je dus wel over een DAB+ radio beschikken.
  • Een DAB zender is altijd op dezelfde frequentie te beluisteren, van Den Helder tot Maastricht (en verder). Vooral handig bij een DAB+ autoradio. Een zender kiezen gaat heel handig via een alfabetische lijst.
  • De geluidskwaliteit van digitale radio is beter dan analoge radio. Via DAB+ ontvang je CD kwaliteit. Je hoort geen ruis of gekraak.
DAB+ radio (DAB Plus) is de opvolger van DAB radio. Een nieuwere betere versie, het oude DAB bestaat niet meer, dus je kunt beide termen als gelijk beschouwen.
Kijk op tips en informatie DAB+ radio voor alle informatie over DAB radio waaronder ook de goedkoopste winkels voor een goede DAB+ radio en de beste DAB+ radio's uit de test.Onderwerpen:
Beste DAB+ radio, beste digitale radio, beste DAB radio.


Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.