Mondkapjes top 10

Bas van Rijswijk     mei 12, 2020    


In het openbaar vervoer of bij bepaalde handelingen en bezoeken, het gebruik van een mondkapje wordt vaak op prijs gesteld of is zelfs verplicht. Voor de eigen gezondheid en voor de veiligheid van anderen. Hier vind je de top 10 van mondkapjes.


Al deze mondkapjes zijn in Nederland verkrijgbaar. Maar het zijn geen medische mondkapjes. Medische mondkapjes zijn namelijk voorbehouden aan de zorg en kunnen niet vrij worden aangeschaft.

Dit is de actuele mondkapjes top 10
Nog veel meer mondkapjes die momenteel in Nederland te koop zijn vind je in het overzicht alle beschikbare mondkapjes. Kijk daar voor alle specificaties, prijzen en ervaringen van gebruikers van de mondkapjes.

Tips mondkapje kopen

Wil je mondkapjes kopen, let dan op de volgende zaken.


  • Mondkapjes met beschermingsklasse FFP1, FFP2 en FFP3 zijn medische mondkapjes. Dit zijn de beste mondkapjes, maar deze zijn momenteel gereserveerd voor de zorg en dus niet vrij te koop.
  • Een goed niet-medisch mondkapje biedt bescherming, maar deze is niet 100%, dus het mondkapje is geen vervanging voor het afstand houden ten opzichte van andere mensen.
  • Je hebt niet medische mondkapjes die wasbaar zijn en wegwerp mondkapjes. Let hier op als je mondkapjes koopt. Een duurder wasbaar mondkapje kan op termijn goedkoper zijn, maar let er wel op hoe vaak je het mondkapje mag wassen. 
  • Gebruik voor de terugreis met de trein een ander (schoon) mondkapje dan op de heenreis. Zodra je er met je handen aan gezeten hebt is het mondkapje niet 100% veilig meer.


Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.