Vijf grootste problemen bij nieuwe auto's

Bas van Rijswijk     maart 01, 2018    


Bij een groot onderzoek van de Britse consumentenorganisatie Which, waarbij de gegevens van 50.000 auto's in kaart werden gebracht, is een top vijf samengesteld van de meest voorkomende storingen bij nieuwe auto's.1. Uitlaatsysteem

Als je een nieuwe auto koopt blijf je lang niet altijd gevrijwaard van storingen. Het onderzoek van Which bevestigde dat. Zo heeft vijf procent van de nieuwe auto's een storing aan de uitlaat of het emissiecontrolesysteem dat daaraan vooraf gaat. Deze storingen zijn vaak zichtbaar als rook uit de uitlaat, maar kunnen zich ook "slechts" als vermogensverlies voordoen. Ook stoot de auto bij een defecte uitlaat of een defect emissiecontrolesysteem meer giftige gassen uit.

Bij 5 procent van de nieuwe auto's is een storing in uitlaat of emissiecontrolesysteem geconstateerd.

2. Navigatiesysteem

Handig die routenavigatie in de auto maar bij 4 procent van de nieuwe nieuwe auto's heeft de navigatie last van storingen. Voordeel: De auto blijft rijden. Nadeel: Je weet niet altijd waarheen. Omdat de navigatie een optie is waarvoor je meestal extra moet betalen zijn deze problemen een bron van ergenis.

Bij 4 procent van de nieuwe auto's geeft de navigatie problemen.

3. De accu

Je zou zeggen, nieuwe auto, dan gaat de accu wel even mee. Maar binnen 3 jaar houdt 3 procent van de accu's het al voor gezien. Bij deze storing gaat de automobilist niet altijd vrijuit. Deze vergeet wel eens de verlichting uit te doen of vraagt te veel van zijn accu.

3 procent van de bestuurders van een nieuwe auto staat wel eens zonder stroom.

4. De remmen

Het meest ernstige probleem in deze top vijf, en één van de meest gevaarlijkste storingen aan een auto. Toch heeft 3 procent van de nieuwe auto's een remprobleem. Dat waren bij het onderzoek dus 1.500 auto's!

Overigens betrof dat niet altijd een auto die onder aan een heuvel tegen een muur tot stilstand kwam. In tegendeel, meestal blijken de remprobleen uit vibraties bij het remmen, een auto die bij het remmen naar links of rechts trekt of schurende geluiden. Ook kan het optrekken langzaam gaan omdat de auto ongemerkt aan het remmen is. Niet meteen levensgevaarlijke situaties, maar als je ze constateert is het wel een reden om onmiddelijk de garage op te zoeken.

In 3 procent van de gevallen is dat nodig!

5. Het onderstel

Ook storingen aan de vering, schokdempers en de wielophanging moeten onmiddellijk herstelt worden, en ook die komen veel voor (2%). Deze storingen blijken vaak uit problemen met de besturing. Ook hoor je soms rare geluiden onder de auto vandaan komen onder het rijden.

Bij 2 procent van de nieuwe auto's treden er problemen met het onderstel op.

Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.