Oorzaken voor een burn-out

Bas van Rijswijk     februari 09, 2019    

Bij millennials (vrouwen en mannen die tussen 1980 en 2000 geboren zijn) komt een burn-out bijzonder veel voor. Hoe is dat mogelijk? Hier de top vijf van oorzaken voor een burn-out bij millenials.


Deze top vijf van redenen voor redenen van een burn-out bij  millenials is wetenschappelijk verantwoord want hij is afkomstig van de psycholoog Thijs Launspach. Zijn college over dit onderwerp bij de Universiteit van Amsterdam kun je hieronder in een video zien.


Top vijf oorzaken voor een burn-out bij millenials

1. Millennials zijn individueel opgevoed. Daarom zien ze zichzelf als de maat der dingen. Geluk en succes komt door hen zelf, maar dat geldt ook voor falen. Dat ziet de millenial als zijn eigen schuld en trekt zichzelf dat aan.

2. Hen is geleerd dat je succes zelf kunt creeren. Je kan alles als je maar wil. En dat komt niet overeen met de werkelijkheid, maar de millenial ziet dat als falen.

3. Social media speelt ook een rol. Ze zien op social media de succesvolle gelukkige levens van leeftijdsgenoten maar beseffen niet dat dit vaak een te rooskleurig beeld van de werkelijkheid is.

4. Millenials (en de generaties na hen) worden later volwassen. Ze gaan later trouwen, later werken. Maar nog steeds willen ze alles voor hun dertigste bereikt hebben. Doordat de tijd korter is leukt dat vaak niet. Met frustratie tot gevolg.

5. De arbeidsmarkt sluit niet goed aan bij de wensen en mogelijkheden van de millenials. Ze moeten hun ambities naar beneden bijstellen wat voor teleurstelling en een gevoel van falen zorgt.

Bekijk hieronder de video voor meer informatie en oplossingen.

.

Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.