Top 5 kantoormeubelen werkkamer of kantoor thuis

Bas van Rijswijk     februari 19, 2019    

Steeds meer mensen werken één of meerdere dagen per week thuis. Vooral als er meerdere uren op een dag thuis gewerkt wordt is het belangrijk dat er een goede en gezonde werkplek beschikbaar is waar in alle rust gewerkt kan worden. Daarom hier tips voor het inrichten van een werkkamer of kantoor thuis?


We kijken naar de top vijf van kantoormeubelen die in zo'n thuiskantoor of werkkamer onmisbaar zijn.


1. Bureau

De kantoorinrichting begint bij een goed bureau. De basis van iedere werkkamer. Er is een breed scala aan bureaus's te koop. Bureau's die je in kantoorruimtes ziet bieden vaak een zee aan ruimte. Vaak zijn deze L-vormig met een kort gedeelte voor de computer en een lang gedeelte voor alle papieren. Dit brede gedeelte wordt vaak ook gebruikt als overlegruimte.Voor een werkkamer thuis vragen deze bureau's vaak te veel ruimte. Een klein bureau is dan vaak nodig. Let daarbij goed op de werkruimte. Een laptop neemt weinig ruimte in, maar als je een losse monitor, muis en toetsenbord gebruikt (dat kan ook om ergonomische redenen in combinatie met een laptop zijn)  heb je meer ruimte nodig. Bij een los toetsenbord kun je kiezen voor een PC-bureau, met een uitschuifbaar blad voor het toetsenbord, maar niet iedereen vind dit plezierig typen.
Hier alle informatie en tips voor een goed bureau


2. Bureaustoel

Zeker zo belangrijk als het bureau is de bureaustoel. Deze moet comfortabel zitten en als je op de computer werkt moet de bureaustoel een goede werkhouding bieden. Ergonomisch moet een bureaustoel helemaal klopen, vooral als je er hele werkdagen in doorbrengt. Ze moeten op alle manieren instelbaar zijn en goed aansluiten op je bureau.
Kijk bij bureaustoel tips voor alle informatie en tips

3. Boekenkast

En dan moet je al je mappen, boeken en dossiers nog kwijt. Dan kan in een solide dossierkast, maar voor het zicht is een boekenkast een mooiere optie. Boekenkasten heb je in alle maten en vormen. Van een eenvoudige Billie tot een mooie design boekenkast. Vaak zijn ze van hout, maar in een modern kantoor kan een metalen boekenkast of kunststof boekenkast heel mooi staan.
Informatie en tips boekenkasten

4. Planbord

In één oogopslag je planning of agenda bekijken, dat gaat heel wat makkelijker via een strategisch opgehangen planbord dan via een planner op de telefoon of computer. Bij een kantoor of werkkamer waar gestructureerd gewerkt wordt hoort een planbord. Je hebt planborden in de vorm van prikborden of magnetische borden, maar het is erg belangrijk dat je er ook op kunt schrijven. En het geschrevene weer kunt wissen.
Informatie en tips planborden

5. Verlichting

Iets wat vaak verwaarloost wordt bij het indelen van een werkkamer of kantoor thuis is de verlichting. Die bestaat vaak uit een plafondlamp, waarna blijkt dat je op je bureau geen goed licht is. Vervolgens wordt er dan een bureaulamp geplaatst. Maar wist je dat je van slecht licht moe en zelfs ziek kunt worden? En op de meeste werkplekken is veel te weinig licht.
Informatie licht op de werkplek

Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.