Schooltas top 10, met tips en informatie beste rugtas scholier kopen

Bas van Rijswijk     augustus 01, 2020    


De ouderwetse boekentas heeft als schooltas plaatsgemaakt voor de rugtas. Een rugtas is veel comfortabeler om te dragen en veel makkelijker om mee te nemen. Maar welke rugtas is het best geschikt als schooltas en aan welke eisen moet een goede schooltas voldoen? Hier de schooltas top 5.


Schooltas top 10

Deze schooltas top vijf is gebaseerd op de verkopen van het Schooltascenter van Bol.com één van de beste winkels om eens schooltas te kopen. Daar vind je alle informatie en prijzen van meer dan 3.000 schooltassen.

Het volume van een schooltas

Het volume (de inhoud) van een rugtas wordt in liters uitgedrukt. De gemiddelde schooltas heeft een inhoud van 20 tot 30 liter, maar grotere rugtassen zijn ook verkrijgbaar. Let ook goed op de indeling van dit volume. Is het één groot vak met verder alleen kleine vakken? Of beschikt de schooltas over twee aparte grote compartimenten. De indeling is heel belangrijk bij een schooltas.

Een schooltas met laptopvak

Op school wordt steeds vaker gebruik gemaakt van een tablet of laptop en soms nemen scholieren hun eigen laptop of tablet mee. Voor een laptop is een schooltas met een apart laptopvak een grote aanrader. Steeds meer schooltassen beschikken over zo'n laptopvak. Let wel goed op de grootte. Veel schooltassen beschikken over een 13 inch of 1 inch laptopvak en die is dus te klein voor een 15 inch laptop. De meeste ruimte voor je laptop bieden de rugzakken met een 17 inch (17,3") laptopvak. Deze zijn erg populair (te veel ruimte is nooit erg) en daarom ook in de bovenstaande top 5 terug te vinden.


Tip: Kijk op Beste Schooltas Kopen voor de top 10 van dakpannen, meer dakpan testen, de goedkoopste online aanbieders van goede schooltassen en een schooltas keuzehulp voor bij het vinden van de voor jou persoonlijk beste schooltas.

Rugventilatie

Bij de aanschaf van een rugzak kijken maar heel weinig mensen naar de rugventilatie, maar dit is een belangrijk onderdeel van een rugtas als je deze hem op je rug gaat dragen. Goede ventilatie voorkomt namelijk een zweetrug.

Mesh is een goed materiaal voor een rugzak. Mesh is zacht en bevat poriën die vocht absorberen en afvoeren. Daarom is het geen probleem als deze rugzakken volledig op je rug drukken.

Er wordt soms ook gebruik gemaakt van een rugnet dat een buffer vormt tussen je rug en de rugtas. Zo kan de warme lucht van je lichaam worden afgevoerd. Een alternatief hiervoor (wat tegenwoordig vaker wordt toegepast bij schooltassen en andere rugtassen) zijn de ventilatiekanalen. Deze bevinden zich op strategische plekken in de rugzak en zorgen voor koeling op de juiste plekken.

Kijk op het bovengenoemde Schooltascenter voor nog veel meer informatie en selectiemogelijkheden voor schooltassen en andere rugtassen.

Zie ook: Meer kinderen en school
Foto: Eastpak schooltas


Onderwerpen:
Beste schooltas, beste rugtas school, beste rugtas scholier, tips, informatie.

Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.