Wasmachine test: Beste wasmachines

Bas van Rijswijk     januari 01, 2018    


Welke wasmachine is de beste wasmachine? Dat is niet voor iedereen dezelfde wasmachine. Daarom zijn er in de meest recente wasmachine test vijf wasmachines als beste wasmachine / beste koop aangewezen. Kijk hier voor deze beste wasmachines uit de test.

Let op! Deze wasmachine test is al wat ouder. Kijk bij de beste wasmachines uit de test voor recentere testen van wasmachines.


Dit zijn de vijf beste wasmachines uit de test:

1. Siemens WM16W672NL
2. AEG L76672FL
3. Bosch WAQ28363NL
4. Beko WMY 81483 LMB2
5. LG FH4B8TDA7

Kijk hier voor de volledige wasmachine test


Waarom meerdere beste wasmachines?

Hierboven vind je de volledige test met een beschrijving van al deze beste wasmachines. Maar waarom is er niet één beste wasmachine aan te wijzen? Dat komt omdat iedereen andere eisen aan de wasmachine stelt. Voor een gezin zijn er andere specificaties van belang dan voor een klein huishouden. Daarom is de beste wasmachine voor een gezin een andere dan de beste wasmachine voor een éénpersoons of tweepersoons huishouden.

Ook vindt niet iedereen iedere specificatie even belangrijk. De ene persoon zal een laag energieverbruik erg belangrijk vinden, terwijl een andere persoon liever wat minder geld voor de aanschaf van de wasmachine betaalt. Voor de eerste persoon is een zeer energiezuinige wasmachine de beste wasmachine, voor nummer twee is de beste wasmachine een goedkope wasmachine (de beste koop). Bij de wasmachine test is daar rekening mee gehouden.

De capaciteit van de wasmachine

De capaciteit wordt uitgedrukt in het vulgewicht in kilo's. De kleinste wasmachines kunnen zes kilo aan was bevatten, maar er zijn ook wasmachines die meer dan het dubbele aankunnen. Voor een gezin met drie kinderen is minimaal 8 kilo noodzakelijk. Hun beste wasmachine biedt dus minimaal zoveel ruimte.

Het stroomgebruik van een wasmachine

Een laag stroomverbruik is niet alleen goed voor het milieu maar ook voor je energie-rekening. Een goede (zuinige) wasmachine heeft energielabel A+++. Bij de zuinigste wasmachines staat daar nog een percentage achter wat aangeeft hoeveel zuiniger de wasmachine nog is dan de eis voor een A+++ label.

Wasprogramma's wasmachine

Er zijn vele wasprogramma's die ideaal zijn voor een bepaald soort wasje. Zo kun je met een wolprogramma je wollen trui veilig wassen, en zijn er aparte programma's voor bijvoorbeeld overhemden, sportkleding, synthetische stoffen en katoen. Voor een gemengde was is meestal een mix wasprogramma aanwezig.

Andere wasprogramma's zijn fijne was, handwas (beide voor een zachte behandeling, het eco-programma (extra zuinig met stroom en water), voorwas (weekt eerst lastige vlekken weg) en snelle was (voor als je haast hebt). Het aantal wasprogramma's kan per wasmachine verschillen en de snelheid van een snelle was is ook lang niet altijd gelijk.

De beste wasmachine biedt een ruime keuze uit wasprogramma's, zodat je altijd een voor jouw wasje optimaal wasprogramma kunt kiezen.

Was drogen

Als de was al redelijk droog uit de wasmachine komt scheelt dat tijd bij de wasdroger of aan de waslijn. Hoe hoger het toerental van een wasmachine, hoe droger de was uit de machine komt. Vooral voor mensen die geen wasdroger hebben beschikt de beste wasmachine over een goede droogfunctie zodat de was niet kletsnat uit de machine komt.

Beste Wasmachine Kopen

TIP: Op Beste Wasmachine Kopen vind je alles dat je nodig hebt om... de beste wasmachine te kopen. Bijvoorbeeld een Wasmachine Keuzehulp, de goedkoopste winkels, de Wasmachine Top 10 en menig test van wasmachines.

Onderwerpen:
Beste wasmachine test, beste wasmachines getest, beste koop wasmachine test, wat is de beste goedkope wasmachine?

Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.