Wasmachine test: Beste wasmachines

Redactie     januari 01, 2018    


Welke wasmachine is  de beste? Dat is niet voor iedereen dezelfde wasmachine. Daarom zijn er in de meest recente wasmachine test vijf wasmachines als beste wasmachine / beste koop aangewezen.Dit zijn de vijf beste wasmachines uit de test:

1. Siemens WM16W672NL
2. AEG L76672FL
3. Bosch WAQ28363NL
4. Beko WMY 81483 LMB2
5. LG FH4B8TDA7

Kijk hier voor de volledige wasmachine test

Hierboven vind je de volledige test met een beschrijving van alle wasmachines. Maar waarom is er niet één beste wasmachine aan te wijzen? Dat komt omdat iedereen andere eisen aan de wasmachine stelt. Voor een gezin zijn er andere specificaties van belang dan voor een klein huishouden.

De capaciteit van de wasmachine

De capaciteit wordt uitgedrukt in het vulgewicht in kilo's. De kleinste wasmachines kunnen zes kilo aan was bevatten, maar er zijn ook wasmachines die meer dan het dubbele aankunnen. Voor een gezin met drie kinderen is minimaal 8 kilo noodzakelijk.

Het stroomgebruik van een wasmachine

Een laag stroomverbruik is niet alleen goed voor het milieu maar ook voor je energie-rekening. Een goede (zuinige) wasmachine heeft energielabel A+++. Bij de zuinigste wasmachines staat daar nog een percentage achter wat aangeeft hoeveel zuiniger de wasmachine nog is dan de eis voor een A+++ label.

Wasprogramma's

Er zijn vele wasprogramma's die ideaal zijn voor een bepaald soort wasje. Zo kun je met een wolprogramma je wollen trui veilig wassen, en zijn er aparte programma's voor bijvoorbeeld overhemden, sportkleding, synthetische stoffen en katoen. Voor een gemengde was is meestal een mix wasprogramma aanwezig.

Andere wasprogramma's zijn fijne was, handwas (beide voor een zachte behandeling, het eco-programma (extra zuinig met stroom en water), voorwas (weekt eerst lastige vlekken weg) en snelle was (voor als je haast hebt). Het aantal wasprogramma's kan per wasmachine verschillen en de snelheid van een snelle was is ook lang niet altijd gelijk.

Was drogen

Als de was al redelijk droog uit de wasmachine komt scheelt dat tijd bij de wasdroger of aan de waslijn. Hoe hoger het toerental van een wasmachine, hoe droger de was uit de machine komt.

Beste Wasmachine Kopen

TIP: Op Beste Wasmachine Kopen vind je alles dat je nodig hebt om... de beste wasmachine te kopen. Bijvoorbeeld een Wasmachine Keuzehulp, de goedkoopste winkels, de Wasmachine Top 10 en tests van wasmachines.

Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.