Vetmeter top 10 (lichaamsvetmeter)

Bas van Rijswijk     januari 01, 2020    

Een goede vetmeter (lichaamsvetmeter) geeft vaak een beter beeld bij afvallen dan een weegschaal omdat deze alleen het vet weegt. Hier de vetmeter top 10.

Omron vetmeter, digitale lichaamsvetmeter

De meeste mensen controleren via de weegschaal of ze afvallen, maar alleen wegen geeft geen goed beeld van het vetpercentage van het lichaam. De aanwezigheid van vocht en de aanmaak van spieren zijn maar twee van de vele factoren die het beeld vertroebelen. Echt goed het lichaamsvet meten doe je met een goede vetmeter / lichaamsvetmeter. Hier de top vijf van lichaamsvetmeters en de beste vetmeter.


Actuele lichaamsvetmeter top 10


Deze vetmeter top 10 is gebaseerd op de verkopen van vetmeters bij de online drogisterij van Bol. Via deze drogisterij biedt Bol.com samen met gespecialiseerde partners duizenden gezondheidsproducten aan.

De beste vetmeter: Omron BF306

De meest gebruikte en meest nauwkeurige lichaamsvetmeter is de Omron vetmeter. Deze digitale lichaamsvetmeter wordt als de beste vetmeter gezien. Met deze Omron vetmeter meet je geen vetplooien (wat alleen een lokaal beeld geeft) maar meet het vetpercentage via je handen.

De meting gebeurt door een klein stroomstootje (niet voelbaar en ongevaarlijk) dat door je lichaam wordt gestuurd. Via dit stroomstootje worden weerstanden gemeten die door een chip in de vetmeter worden geanalyseerd. De beste lichaamsvetmeter geeft goede en betrouwbare uitslagen.

Beste lichaamsvetmeter: Omron vetmeter
Beste lichaamsvetmeter: Omron vetmeter


De metingen worden vastgelegd in het geheugen van de lichaamsvetmeter. Dat kan wel voor maximaal 9 personen. De Omron vetmeter is een gevalideerd medisch apparaat wat ook door specialisten wordt gebruikt. Deze professionele lichaamsvetmeter meet vetpercentage, de vetmassaindex en de BMI. Met recht de beste vetmeter voor het lichaam.

Goedkoop alternatief: Huidplooimeter

Een goedkoop alternatief voor de Omron lichaamsvetmeter is een huidplooimeter. Met zo'n mechanische vetmeter meet je lokaal je lichaamsvet. 

Om een totaaloverzicht te krijgen moet je daarom wel vier keer meten. Je meet dan je triceps-huidplooi (achterkant bovenarm), je biceps-huidplooi (voorkant bovenarm), je subscapilaire huidplooi (onder schouderblad) en de supra-illiacale huidplooi (boven heupbeen). 

De meetwaarden van de huidplooimeter moet je dan in een tabel plaatsen. Ook dit is heel nauwkeurig, maar wel veel lastiger om te doen dan bij de bovenstaande digitale vetmeter.

Lichaamsvet meten met een huidplooimeter

Lichaamsvet meten met een huidplooimeter

Weegschaal met lichaamsanalyse

De vetmeter / lichaamsvetmeter is op zijn retour. Meestal wordt voor vetmetingen tegenwoordig een weegschaal met lichaamsanalyse gebruikt. Deze slimme personenweegschalen geven naast het gewicht en het percentage lichaamsvet nog veel meer informatie zoals BMI en het gewicht van de spiermassa, botten en vocht in het lichaam. 

Kijk bij de beste weegschalen uit de test voor de beste van deze personenweegschalen met lichaamsanalyse.

Kijk bij bovenstaande online drogisterij om vetmeters en huidplooimeters tegen de laagste prijs te kopen.

Zie ook:


Onderwerpen:
De digitale vetmeter van Omron is de beste vetmeter gebaseerd op gebruikers ervaringen. Deze Omron vetmeter is een betrouwbare lichaamsvet meter. Een goedkoop alternatief voor deze lichaamsvetmeter is huidplooi vetmeter, waarmee je mechanisch het lichaamsvet meet. Een modern alternatief is het lichaamsvet meten met een personenweegschaal met vetmeter.

Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.