Vetmeter top 5 (lichaamsvetmeter)

Redactie     februari 20, 2019    


De meeste mensen controleren via de weegschaal of ze afvallen, maar alleen wegen geeft geen goed beeld van het vetpercentage van het lichaam. De aanwezigheid van vocht en de aanmaak van spieren zijn maar twee van de vele factoren die het beeld vertroebelen. Echt goed het lichaamsvetmeter doe je met een vetmeter / lichaamsvetmeter. Hier de top vijf van lichaamsvetmeters.


Actuele lichaamsvetmeter top 5

Deze vetmeter top 5 is gebaseerd op de verkopen van vetmeters bij de online drogisterij van Bol. Via deze drogisterij biedt Bol.com samen met gespecialiseerde partners duizenden gezondheidsproducten aan.

De beste vetmeter: Omron BF306

De meest gebruikte en meest nauwkeurige lichaamsvetmeter is de Omron vetmeter. Met deze vetmeter meet je geen vetplooien (wat alleen een lokaal beeld geeft) maar meet het vetpercentage via je handen. De meting gebeurt door een klein stroomstootje (onvoelbaar en ongevaarlijk) dat door je lichaam wordt gestuurd. Via dit stroomstootje worden weerstanden gemeten die door een chip in de vetmeter worden geanalyseerd.


De metingen worden vastgelegd in het geheugen van de lichaamsvetmeter. Dat kan wel voor maximaal 9 personen. De Omron vetmeter is een gevalideerd medisch apparaat wat ook door specialisten wordt gebruikt. Deze professionele lichaamsvetmeter meet vetpercentage, de vetmassaindex en de BMI.

Goedkoop alternatief: Huidplooimeter

Een goedkoop alternatief voor de Omron vetmeter is een huidplooimeter. Hiermee meet je lokaal je lichaamsvet. Om een totaaloverzicht te krijgen moet je daarom wel vier keer meten. Je meet dan je triceps-huidplooi (achterkant bovenarm), je biceps-huidplooi (voorkant bovenarm), je subscapilaire huidplooi (onder schouderblad) en de supra-illiacale huidplooi (boven heupbeen). De meetwaarden moet je dan in een tabel plaatsen. Ook dit is heel nauwkeurig, maar wel veel lastiger om te doen.


Kijk bij bovenstaande online drogisterij om vetmeters en huidplooimeters tegen de laagste prijs te kopen.

Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.