Televisie top 5 (139 cm, 55 inch)

Bas van Rijswijk     februari 19, 2019    


Een zeer gewild beeldformaat voor televisies is 55 inch. Veel van de aangeboden en verkochte televisies hebben deze grote afmetingen met een beelddiagonaal van 139 centimeter. Maar welke van deze mooie grote televisies zijn het meest populair? Hier de televisie top vijf van tv's met het 55 inch formaat.

Televisie Top Vijf  55 inch (139 centimeter televisies)


Deze 55 inch televisie top vijf is gebaseerd op de verkoopcijfers van Bol.com. Kijk bij deze winkel of één van de andere beste winkels om een televisie te kopen voor alle informatie over deze (en andere) televisies. Je kunt bij deze aanbevolen winkels de televisies ook heel goedkoop kopen (gratis thuisbezorgd).

Ideale kijkafstand 55 inch televisies

55 inch televisies zijn niet de allergrootste televisies die er te koop zijn, maar met hun beelddiagonaal van 139 centimeter zijn het toch grote schermen die wel enige ruimte vragen. Niet alleen om ze neer te zetten, maar ook voor de kijkafstand. Een grotere televisie vraagt immers ook een grotere kijkafstand.

De ideale kijkafstand van een 55 inch (139 cm) televisie hangt af van de resolutie. Voor Full HD beelden is een afstand van 278 centimeter tot 348 centimeter ideaal. Voor 4K Ultra HD beelden is een kijkafstand van 167 tot 236 centimeter ideaal.

Hierbij moeten we wel opmerken dat de meeste televisie-uitzendingen nog in Full HD zijn, dus als zodanig bekijk je ze ook op je 4K Ultra HD televisie. Neem dus ook bij zo'n televisie de afstand ruim.

Kijk bij de bovengenoemde aanbevolen winkels om een televisie te kopen voor de beste televisies tegen de laagste prijzen.

Zie ook: Alle tips en informatie televisies op Elektronicatips.nl

Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.