Shampoo top 5. Plus informatie over shampoo's

Bas van Rijswijk     februari 19, 2019    


Shampoo, bijna iedereen gebruikt het. Maar welke shampoo mag zich de beste en de populairste noemen. We kijken hier naar de top 5 van populaire shampoo's.


Actuele shampoo top 5Deze top vijf is gebaseerd op de verkopen van Bol.com. Wist je dat Bol één van de grootste en beste online drogisterijen is. Bol verkoopt meer dan 2000 shampoo's. Voor alle soorten shampoo en voor shampoo's voor alle haartypen kun je hier dus terecht. Ook de andere winkels uit het overzicht van beste online drogisterijen verkopen een breed assortiment aan shampoo tegen heel lage prijzen.

Hieronder informatie over verschillende soorten shampoo.

Anti-roos shampoo

Anti-roos shampoo is de meest bekende speciale shampoo. Veel mensen hebben namelijk last van doe huidschilfers op hun hoofdhuid die de vorm van witte schilfers aannemen (roos). Door regelmatig met ani-roos shampoo te wassen voorkom je deze schilfers. Anti-roos shampoo bevat meestal zinkpyrithion om de het ontstaan van nieuwe huidschilfers te remmen. Ook vermindert deze stof het aantal bacteriën en huidschimmels. Een alternatief voor zinkpyrithion is pirocton-olamine dat milder is en ook reeds gevormde roos kan oplossen. Anti-roos shampoo met pirocton-olamine is echter vaak niet sterk genoeg voor zwaardere gevallen van roos.

Shampoo voor droog haar

Ook shampoo voor droog haar wordt veel verkocht. Droog haar is pluizig, statisch, dof, futloos en onhandelbaar. Dat wil niemand! Shampoo voor droog haar hydrateert het haar waardoor het vochtiger wordt. Droog haar kan aangeboren zijn en veel mensen krijgen er last van naarmate ze ouder worden. Ook zon, het kleuren, permanenten of bleken van haar, föhnen en zeewind kunnen het haar droog maken. Shampoo voor droog haar wordt vaak gebruikt in combinatie met een conditioner.

Babyshampoo

Speciale babyshampoo is milder dan gewone shampoo. Vooral de tere hoofdhuid van de baby wordt met babyshampoo ontzien. Ook veel volwassenen gebruiken graag babyshampoo.

Luizenshampoo

Een ander soort shampoo dat veel verkocht wordt (zie top 5) is luizenshampoo. Dit is een apart soort shampoo want je gebruikt het alleen als je last hebt van hoofdluizen of neten in je haar. Populaire luizenshampoo is van Prioderm. Deze Prioderm shampoo bevat namelijk geen pesticiden en doodt hoofdluis en neten in 15 minuten door verstikking en uitdroging. Ook voorkomt deze luizenshampoo dat luis en neten zich op je haar vestigen.

Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.