Dashcam top 5. De beste camera voor je auto.

Redactie     februari 19, 2019    


Tot voor kort had bijna niemand van een dashcam gehoord, maar tegenwoordig worden dashcams op grote schaal aangeschaft. Deze camera's voor in de auto zijn dan ook zowel nuttig als leuk. Hier de vijf meest verkochte dashcams van dit moment.


De top vijf van best verkochte dashcams hieronder is gebaseerd op de verkoopcijfers van Bol.com, één van de beste winkels voor een dashcam.

Actuele dashcam top 5


Klik op de dashcam voor meer informatie.


Wat is een dashcam?

Een dashcam (ook wel carcam genoemd) is een kleine videocamera die op een heel eenvoudige manier voorin de auto gemonteerd wordt. Meestal bij de achteruitkijk spiegel of op het dashboard. De camera filmt door de voorruit hetgeen jij als bestuurder ook ziet. Hij begint te filmen zodra je de auto start. Zo filmt hij altijd de hele rit. Als er iets bijzonders gebeurt, bijvoorbeeld een aanrijding, dan wordt dat door de dashcam vastgelegd. je kan de beelden dan later als bewijs gebruiken.

Maar een dashcam is ook gewoon leuk om je autoritten mee te filmen.

Veel dashcams beschikken over een bewegingssensor. Deze zorgt ervoor dat de beelden bij een schok (botsing?) altijd opgeslagen worden.

Dashcam met parkeermodus

Dashcams kunnen soms zelfs dienen als parkeerbeveiliging. Daarvoor moeten ze beschikken over een parkeermodus. De parkeermodus start automatisch met filmen zodra er door de bewegingssensor beweging rond de auto wordt gedetecteerd. Zo wordt een inbreker of vandaal altijd op film vastgelegd.

Kijk bij de bovenaan genoemde winkel voor alle dashcams tegen de laagste prijs.

Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.