Daglichtlampen voor lichttherapie (top 10)

Bas van Rijswijk     januari 01, 2020    


Als de dagen korter worden krijgen veel mensen veel sneller last van vermoeidheid en soms zelfs van neerslachtigheid. De winterdip is begonnen :-(  Gelukkig is er een effectieve en eenvoudige oplossing in de vorm van lichttherapie met een daglichtlamp. Hier de top tien van daglichtlampen voor lichttherapie.


Actuele top tien daglichtlampen


Bovenstaande top tien is gebaseerd op de verkopen van Bol.com, een van de aanbevolen winkels voor een daglichtlamp. Bij deze winkels kun je vaak met hoge korting daglichtlampen kopen die dan gratis worden thuisbezorgd.

Je vindt in het bovenstaande overzicht met beste winkels ook de beste daglichtlampen uit de test en meer informatie over daglichtlampen en lichttherapie.

Wat is lichttherapie?

Bij lichttherapie wordt het zonlicht met een lamp nagebootst. Op deze manier kun je in najaar, winter en voorjaar een tekort aan echt zonlicht opvangen. Bij veel mensen treedt vermoeidheid op als ze te weinig zonlicht krijgen. Bij lichttherapie worden de hersenen voor de gek gehouden met een lamp. Maar dit moet wel een speciale lamp zijn, een daglichtlamp.

Er is ook lichttherapie voor bijvoorbeeld acne, allergie, eczeem en pijnlijke spieren, maar hier beperken we ons tot daglichtlampen voor vermoeidheid, somberheid en een winterdip.

Wat is een daglichtlamp?

Een daglichtlamp straalt licht uit dat veel feller is dan het licht van een normale lamp, maar minder fel dan echt zonlicht. Voor de hersenen maakt dat laatste niet uit, die interpreteren het licht van de daglichtlamp als echt zonlicht.

Een half uurtje per dag bij een daglichtlamp kan de klachten al verminderen of zelfs helemaal wegnemen. Je hoeft daarbij alleen de daglichtlamp op je gezicht (ogen) te richten, Je hoeft er niet in te kijken. Sterker nog, je kunt gewoon televisie kijken, achter de computer werken, de aardappelen schillen of een boek lezen terwijl de lamp zijn werk doet. Zolang je ogen het licht van de daglichtlamp maar opvangen.

Bij bovenstaande aanbevolen winkels kun je alle goede daglichtlampen vinden.


Foto's: Philips daglichtlampen

Onderwerpen:
Beste daglichtlampen. Wat is een goede daglichtlamp? Wat is lichttherapie?

Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.