Boxspring top 5. De beste boxsprings

Redactie     februari 19, 2019    


Een boxspring (of boxspring combinatie zoals het officieel heet) is een hoog bed dat bestaat uit een onderstel (meestal met hoofdbord en/of voetbord), een matras en een topmatras. Een boxspring heeft geen zijranden en heeft als voordeel dat het matras goed ventileert. Wat is de beste boxspring en welke boxsprings worden het meest gekocht? Kijk hier voor de boxspring top 5.


Actuele boxspring top 5Deze boxspring top vijf is gebaseerd op de verkopen van de speciale online beddenwinkel van Bol. Dit is met meer dan 550 boxspring combinaties één van de beste winkels om een boxspring te kopen. Kijk bij deze winkels voor alle boxsprings (éénpersoons, tweepersoons en extra breed) tegen de laagste prijs.

70% van de mensen koopt een boxspring

Twijfel je nog tussen een gewoon bed (ledikant) of een boxspring combinatie? 7 van de 10 mensen die een nieuw bed kopen gaan voor een boxspring combinatie. Waarom is de boxspring zo populair? Ten eerste komt dat door de hoogte. De meeste gewone bedden zijn eenvoudigweg te laag. Vooral ouderen hebben graag een hoog bed om makkelijk te gaan liggen. En als je een nieuw bed koopt wil je daar lang mee doen, dus waarom daar niet vast rekening mee houden? Overigens vinden veel jongeren een hoog bed ook fijner dan een normaal laag ledikant.

Ten tweede ventileert een boxspring veel beter dan een gewoon bed door zijn open constructie. En die ventilatie is erg belangrijk om bijvoorbeeld huisstofmijt tegen te gaan. Een boxspring is dus goed voor mensen met een allergie, maar let op, kies dan wel voor een boxspring combinatie die geen stoffen bekleding heeft. Vaak is dat namelijk het geval en dat doet het voordeel weer teniet

Bonnellvering of pocketvering?

Bij de beschrijvingen van een boxspring wordt vaak gesproken over bonnellvering of over pocketvering. Bij bonnellvering bestaat de vering uit slagveren die onderling met staaldraad zijn verweven. Dit zorgt voor een wiegend gevoel dat aan een waterbed doet denken.

Pocketvering is een heel andere constructie. Deze bevat veren die apart in een hoes verpakt zijn zodat ze elkaar juist niet raken. Dit heeft een steviger matras tot gevolg waarbij je je makkelijker kunt omdraaien en waarbij je de veren niet snel zal voelen.

Elektrische boxsprings

Zoals een elektrisch bed bestaan er ook elektrische boxsprings. Je kunt daarbij kiezen voor een éénmotorig systeem waarbij je het hoofddeel elektrisch omhoog kunt doen om te lezen of tv te kijken, of voor een tweemotorig systeem waarbij je tevens het voetgedeelte elektrisch omhoog kunt doen. Dit is goed voor de bloedsomloop. Vooral de modellen met een knieknik zijn goed voor vermoeide benen en bij rugklachten.

Tip: Let er bij een tweepersoons elektrische boxspring op dat je beide bedden apart kunt verstellen, dan kun je beide een andere stand kiezen.

Alle goede boxsprings zijn goedkoop te koop bij bovengenoemde beste winkels om een boxspring te kopen.

Foto: Swiss Sense boxspring combinatie

Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.