Luier top 5. Wegwerp luiers of wasbare luiers?

Bas van Rijswijk     februari 19, 2019    


De keus aan luiers is groot. Merken als Pampers, Huggies, Libero, Magics en Sweet Care zijn het meest bekend, en daarnaast hebben supermarkten en drogisterijen als Jumbo, Albert Heijn, Lidl, Trekpleister, Etos, DA en Aldi allemaal hun eigen merken luiers. Maar wat zijn populaire en goede luiers? Hier de luiers top 5 van dit moment.Actuele luiers top vijfBovenstaande luiers top 5 betreft de verkoop van luiers via de Bol drogisterij. In deze online drogist die Bol.com samen met gespecialiseerde partners vult koop je luiers van bekende merken als Pampers en Huggies tegen zeer lage prijzen met heel hoge kortingen.

Wegwerp luiers of katoenen luiers / andere wasbare luiers?

De meest verkochte luiers zijn met afstand wegwerp luiers. Hoewel deze luiers niet echt goedkoop zijn en maar één keer gebruikt kunnen worden liggen de winkels (en winkelwagentjes) er vol mee. Het gemak van wegwerp luiers is nu eenmaal veel groter dan van luiers die je keer op keer moet wassen. Bovendien is het wassen van poepluiers een vies werkje en vraagt een echt vieze luier om een aparte wasbeurt en vraagt het gebruik van katoenen luiers en andere wasbare luiers wat meer planwerk bij het wassen.

Het gebruik van wasbare luiers kost naar schatting 1 uur extra werk per week. Ook zijn katoenen luiers over het algemeen minder absorberend waardoor je ze soms vaker moet verschonen. Tenslotte is het omdoen van een wasbare luier lastiger dan van een weggooi luier.

Daartegenover staan als voordelen van wasbare luiers dat deze beter zijn voor het milieu, ze zijn goedkoper in het gebruik, vaak beter voor de huid van de baby en de baby wordt er vaak sneller zindelijk mee (al komt dat dan weer doordat zo'n luier voor de baby viezer aanvoelt).

Natuurlijk kun je het gebruik van wegwerp luiers en wasbare luiers ook altijd combineren.

Op wegwerp luiers kun je heel veel geld besparen door ze online in grootverpakking te kopen. Kijk bij bovenstaande online drogist voor meer informatie, de mogelijkheden en de lage prijzen.

Zie ook: Meer baby en kinderen

Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.