Wasdroger top 10. Dit zijn heel goede wasdrogers!

Bas van Rijswijk     september 04, 2020    


Je was buiten te drogen hangen is in Nederland een lastige zaak. Voor je het weet is je was weer nat. Daarom is er in de meeste huishoudens een wasdroger te vinden. We kijken hier naar de top tien van wasdrogers en naar de verschillen tussen een condensdroger, een warmtepompdroger en een afvoerdroger.


Actuele top tien wasdrogersCondensdroger of warmtepompdroger?

De nieuwste soort wasdroger is de warmtepompdroger. Een warmtepompdroger gebruikt maar de helft van de energie die een gewone wasdroger gebruikt. Dit komt omdat een warmtepompdroger de bij het drogen vrijgekomen energie opnieuw gebruikt. Een nadeel daarvan is wel dat het drogen wat langer duurt.

De verdeling is condensdrogers en warmtepompdrogers is eigenlijk onjuist omdat de warmtepompdroger ook een condensdroger is (eigenlijk zal je dus moeten spreken over een condensdroger zonder warmtepomp en een condensdroger met warmtepomp).

Was drogers met en zonder afvoer

Om het nog meer verwarrend te maken wordt er ook  gesproken over afvoerdrogers. Ook is een condensdroger, maar deze heeft een afvoer waarmee je het water via de riolering kunt afvoeren. De meeste goede wasdrogers (dus ook die als condensdroger en warmtepompdroger verkocht worden) hebben naast een opvangbak voor het water een afvoer.

Er zijn echter ook afvoerdrogers met alleen een waterafvoer, dus zonder opvangbak. Deze stoten vaak wat minder vocht uit.

Prijzen van wasdrogers

Warmtepompdrogers zijn gemiddeld gesproken wat duurder dan gewone condensdrogers, maar het verschil is niet groot meer. Bovendien verdien je de meerkosten ruimschoots terug door de flinke besparing op de stroomkosten.


>>> TIP: Kijk bij Beste Wasdroger Kopen voor alle prijzen van wasdrogers. Hier vind je de beste winkels om goedkoop een goede wasdroger te kopen en een wasdroger keuzehulp om de voor jou beste wasdroger te vinden.


Foto: Electrolux wasdroger en wasmachine

Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.