Ultra HD 4K televisie top 5

Redactie     januari 01, 2020    


Hoewel het aanbod aan televisiebeelden in de superscherpe 4K Ultra HD resolutie momenteel nog erg beperkt is biedt het overgrote deel van de televisies die nu verkocht worden de mogelijkheid om 4K beelden te bekijken. Daarom hier de top vijf van Ultra HD 4K televisies.Actuele top 5 van Ultra HD 4K televisies


En verder. Klik op "volgende" om de rest van de ranglijst te zien.


Bovenstaande top vijf van 4K Ultra HD televisies is gebaseerd op de verkopen via Bol.com. Bol is één van de beste winkels om een televisie te kopen.

Wat is 4K?

4K beelden worden in een resolutie van 3840 bij 2160 pixels weergeven. Dat betekent dat hetgeen op het TV scherm getoond wordt uit ruim 8,2 miljoen beeldpuntjes wordt opgebouwd. Dit is natuurlijk enorm scherp. Het aantal beeldpuntjes is zelfs vier maal zo hoog als bij het toch al zo scherpe Full HD. Dit maakt het ook mogelijk om van heel dichtbij naar de televisie te kijken, ook als deze TV heel groot is. De beelden blijven haarscherp.

Wat is Ultra HD?

In de praktijk wordt met Ultra HD tegenwoordig hetzelfde bedoelt dan met 4K. Maar Ultra HD gaat verder. Er wordt gewerkt aan 8K Ultra HD televisie. Deze televisies kunnen de beelden nog eens 4 keer scherper weergeven dan 4K.

Populaire merken Ultra HD 4K televisies

Het zijn de grote elektronicamerken die de beste Ultra HD televisies op de markt brengen. Vooral Samsung, LG, Sony en Philips hebben een grote naam op dit gebied en brengen goede betaalbare 4K Ultra HD televisies uit in alle formaten. Dit zijn vrijwel altijd Smart TV's.

4K content

Internet is belangrijk voor Ultra HD 4K televisies omdat televisiezenders momenteel (2017) nog niet in 4K uitzenden. Op internet is wel steeds meer 4K Ultra HD content te vinden. Bijvoorbeeld op YouTube, via downloads en NetFlix heeft een speciaal 4K abonnement. Ook komen er steeds meer films op Blu-ray uit in een 4K resolutie.


Waar koop je een goede 4K Ultra HD televisie?

Bij de bovenstaande beste winkels om een televisie te kopen vind je alle goede Ultra HD 4K televisies tegen een lage prijs. Bovendien worden deze bij deze aanbevolen winkels gratis thuisbezorgd.

Zie ook: Alle tips en informatie televisies op Elektronicatips.nl

Onderwerpen:
Ultra HD TV, 4K TV, 4K televisie, Ultra HD televisie.

Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.