Ultra HD 4K TV top 10: De meest populaire 4K televisies

Bas van Rijswijk     januari 01, 2020    

De actuele top 10 van goede 4K televisies. Dit zijn de Ultra HD 4K TV's die momenteel het meest populair zijn.

Goede ultra HD 4K TV

De 4K TV is in korte tijd uitgegroeid tot de standaard televisie. De meest televisies die nu verkocht worden bieden de superscherpe 4K Ultra HD resolutie. Kijk hier voor de actuele top tien van Ultra HD 4K televisies.


Actuele top 10 van Ultra HD 4K televisies


En verder. Klik op "volgende" om de rest van de ranglijst te zien.


Bovenstaande top tien van 4K Ultra HD televisies is gebaseerd op de verkopen via Bol.com. Bol is één van de beste winkels om een televisie te kopen.

Wat is 4K?

4K beelden worden in een resolutie van 3840 bij 2160 pixels weergeven. Dat betekent dat hetgeen op het TV scherm getoond wordt uit ruim 8,2 miljoen beeldpuntjes wordt opgebouwd. 

Dit is natuurlijk enorm scherp. Het aantal beeldpuntjes is zelfs vier maal zo hoog als bij het toch al zo scherpe Full HD. Dit maakt het ook mogelijk om van heel dichtbij naar de televisie te kijken, ook als deze TV heel groot is. De beelden blijven haarscherp.


De 4K televisies zijn getest. Kijk voor de beste 4K TV uit de test bij de beste televisie test.


Wat is Ultra HD?

In de praktijk wordt met Ultra HD tegenwoordig hetzelfde bedoelt dan met 4K. Maar Ultra HD gaat verder. Er wordt gewerkt aan 8K Ultra HD televisie. Deze televisies kunnen de beelden nog eens 4 keer scherper weergeven dan 4K.

Populaire merken Ultra HD 4K televisies

Het zijn de grote elektronicamerken die de beste Ultra HD televisies op de markt brengen. Vooral Samsung, LG, Sony en Philips hebben een grote naam op dit gebied en brengen goede betaalbare 4K Ultra HD televisies uit in alle formaten. Dit zijn vrijwel altijd Smart TV's.

4K content

Internet is belangrijk voor Ultra HD 4K televisies omdat televisiezenders momenteel (2017) nog niet in 4K uitzenden. Op internet is wel steeds meer 4K Ultra HD content te vinden. Bijvoorbeeld op YouTube, via downloads en NetFlix heeft een speciaal 4K abonnement. Ook komen er steeds meer films op Blu-ray uit in een 4K resolutie.


Waar koop je een goede 4K Ultra HD televisie?

Bij de bovenstaande beste winkels om een televisie te kopen vind je alle goede Ultra HD 4K televisies tegen een lage prijs. Bovendien worden deze bij deze aanbevolen winkels gratis thuisbezorgd.

Zie ook: Alle tips en informatie televisies op Elektronicatips.nl


Onderwerp:
De 4K Ultra HD TV is momenteel de meest verkochte televisie. En van de vele 4K TV´s die er te koop zijn vind je hier de top 10. 

Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.