Stoomstrijkijzer top 5 (met tips kopen strijkijzer)

Bas van Rijswijk     februari 20, 2019    Bijna alle strijkijzers die tegenwoordig verkocht en gekocht worden zijn stoomstijkijzers. Met stoom krijg je kreukels een stuk makkelijker uit je kleding. Hier de stoomstrijkijzer top vijf.Stoomstrijkijzer top vijf


Deze top vijf is afkomstig van Bol.com. één van de beste winkels om goedkoop een strijkijzer te kopen. De goedkoopste winkels vind je op Beste Strijkijzer Kopen. Daar vind je tevens de Strijkijzer Top 10, de Strijkijzer Keuzehulp en een overzicht van de beste strijkijzers uit de meest recente test.


Informatie stoomstrijkijzer

Bij een stoomstrijkijzer gaat het strijken makkelijk omdat er stoom afgegeven wordt tijdens het strijken. De kleding of ander te strijken materiaal wordt dan vochtig en daardoor zijn de kreukels makkelijker weg te strijken. De hoeveelheid stoom is meestal in te stellen, en je kunt ook een stoomstoot geven als er hardnekkige kreukels in de stof zitten,

De stoom wordt geproduceerd via water dat in een reservoir in het strijkijzer zelf zit. Zo'n reservoir zorgt er voor dat een strijkijzer vrij groot en zwaar is. Een alternatief voor het stoomstrijkijzer is de stoomgenerator. Deze heeft zijn water in een los reservoir waardoor het strijkijzer zelf veel lichter en kleiner is. Ook hoef je een stoomgenerator veel minder vaak bij te vullen. Kijk bij de stoomgenerator top 5 voor meer informatie over stoomgeneratoren.

Tips voor bij het kopen van een stoomstrijkijzer

Let bij het kopen van een nieuw strijkijzer vooral op deze punten.

  • Heb je moeite met het gewicht van eens stoomstrijkijzer? Kies dan voor een stoomgenerator.
  • De stoomdruk is belangrijk. Hoe hoger de stoomdruk van een stoomstrijkijzer hoe sneller en makkelijker je strijkt.
  • Een automatische uitschakeling als het strijkijzer niet wordt gebruikt is wel zo veilig.
  • Een stoomstootfunctie is makkelijk bij hardnekkige kreukels. Let op, niet ieder stoomstrijkijzer kan een stoomstoot geven. Hetzelde geldt voor de sproeifunctie.
  • Een keramische strijkzool is beter dan een RVS strijkzool. Helaas kom je keramische strijkzolen alleen bij de duurdere modellen tegen.
  • Het is handig als je het waterniveau goed kunt aflezen, en natuurlijk is het ook plezierig als het stoomstrijkijzer een goed te bereiken vulopening heeft.
  • Sommige strijkijzer hebben een functie om verticaal te strijken en stomen dit is handig bij het strijken van gordijnen en andere hangende stoffen en kleding.
  • Het is belangrijk dat je een stoomstrijkijzer goed kunt ontkalken.


Kijk bij bovenstaande beste winkels voor alle goede strijkijzers tegen de laagste prijs.

Foto: Philips stoomstrijkijzer

Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.