Backpack top 5. Met tips en informatie voor het kopen van backpacks

Bas van Rijswijk     februari 20, 2019    


Een backpack is een handige ruime rugtas die speciaal is ontwikkeld voor rugtas-toeristen (backpackers) en andere mensen die op reis gaan met de bagage op hun rug. Je hebt backpacks in diverse volumes, waarvan de geschiktheid afhankelijk is van de duur, bestemming en aard van je reis. Hier de backpack top vijf.De backpack top vijf is gebaseerd op de verkopen van Bol.com, één van de beste winkels om een backpack te kopen.

De inhoud van een backpack

Één van de belangrijkste eigenschappen van een backpack is het volume (de inhoud). Deze inhoud wordt bij een backpack in liters uitgedrukt. Je hebt kleine backpacks met een volume onder de 20 liter die ook wel daypacks worden genoemd. De naam zegt het al, dit zijn meer rugtassen voor kortere trips zoals het bezoek van een festival. Een daypack biedt niet zoveel ruimte voor spullen maar ze hebben als grote voordeel dat je ze meestal als handbagage kunt meenemen in het vliegtuig.

Voor een flinke trektocht heb je meestal niet genoeg aan een dayback. Er zijn echter ook backpacks te koop met een aanzienlijk grote inhoud. 50 liter, of 60 liter. Er zijn zelfs backpacks met een inhoud van meer dan 80 liter, voor het echt serieuze werk!

Backpack voor dames

Backpacks kunnen unisex zijn, maar er zijn ook speciale backpacks voor dames, heren, meisjes, jongens en kinderen. Een backpack voor dames betekent niet dat de rugtas een vrouwelijk kleurtje heeft maar dat de vorm is aangepast op het (gemiddelde) figuur van  een vrouw: Kleiner en met bredere heupen. Een backpack voor het eigen geslacht is vaak net wat comfortabeler om te dragen, en dat is heel belangrijk als je de hele dag met zo'n tas op je rug rondloopt.

Tips backpack kopen

En zo zijn er meer zaken waarmee je rekening moet houden als je een backpack koopt. Zoals:

  • Is de backpack waterbestendig? Handig als je gaat kanoën, maar ook bij regenachtig weer. Je wilt je kleding immers graag drooghouden!
  • Om dezelfde reden kan het belangrijk zijn of er een regenhoes wordt meegeleverd.
  • Rugventilatie is erg welkom, vooral als je gaat backpacken waar het warm is. Het voorkomt een natte rug.'

Bij het bovengenoemde overzicht van Bol kun je precies aangeven aan welke eisen je backpack moet voldoen. Je krijgt dan een lijst met geschikte backpacks te zien.

Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.