Actioncam top 5 (met tips voor bij het kopen van een action camera)

Redactie     februari 03, 2020    


De actioncam is een gadgets die sterk in opkomst is. Zoals de naam al aangeeft is een actioncam een camera waarmee je de actie die je beleeft kunt opnemen. Je kunt hem bijvoorbeeld gebruiken tijdens het motorrijden, fietsen, hardlopen, parachutespringen en zwemmen. Hier de actioncam top vijf:


Actioncam top vijfDeze top vijf is gebaseerd op de verkopen van actioncams bij Bol.com, één van de beste winkels waar je goedkoop een goede actioncam kunt kopen. Bol levert meer dan 270 verschillende actioncams.


Tips vinden beste actioncam

Bij Bol (bovenstaande link) kun je op vele mogelijkheden en specificaties zoeken naar je favoriete actioncam. Wat zijn belangrijke factoren als je een action camera zoekt?

  • De videoresolutie. Hoe hoger de resolutie hoe scherper de beelden zullen zijn. De meeste actioncams hebben een verbazend goede resolutie. Full HD is al de standaard (neem dus geen genoegen met HD Ready) en er komen steeds meer actioncams die de nog hogere UltraHD (4K) resolutie ondersteunen.
  • Het opslagmedium: Hoe worden de beelden opgeslagen? Meestal is dat op SD of MicroSD. Bij Sony wordt de Micro Memory Stick ondersteund en er zijn enkele actioncams met een USB poort.
  • Optische zoom: Met optische zoom kun je hardwarematig dus zonder kwaliteitsverlies zoomen. Sommige actioncams kunnen inzoomen. Soms wel meer dan 5x.
  • Goede actioncams beschikken over beeldstabilisatie voor rustigere beelden.
  • Met een waterdichte actioncam kun je ook onder water filmen. Maar pas op, spatwaterdicht is daardoor niet voldoende.
  • Sommige actioncams beschikken over GPS. Deze kunnen registreren waar de beelden worden geschoten.

Beste actioncam uit de test

Wat is de beste actioncam? Kijk om dat te zien bij de beste actioncams uit de test voor de beste actioncams uit diverse vergelijkende testen. Deze actioncam testen zijn uitgevoerd door experts op het gebied van elektrische gadgets en camera's zoals tijdschriften op het het gebied van video en fotografie. Je vindt daar de beste actioncams voor alle toepassingen en in diverse prijsklassen.

Zie ook: Meer sportbenodigdheden

Onderwerpen:
Beste actioncam, test actioncams, action cam, action camera.


Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.