Onkruidbrander op gas en elektrische onkruidverdelger

Redactie     januari 01, 2018    


Er zijn verschillende manieren om onkruid in de tuin te verdelgen. Hitte (vuur en hete lucht) zijn de laatste tijd sterk in opmars. Haal onkruid weg zonder gif op een heel effectieve manier. Dat doe je met een elektrische onkruidverdelger of een onkruidbrander op gas.Alle onderstaande onkruidverdelgers zijn te vinden in het overzicht onkruidverdelgers van Bol.com. Je koopt deze apparaten daar met een hoge korting. De onderstaande top vijf is gebaseerd op de verkoopcijfers van elektrische onkruidverdelgers en onkruidbranders op gas bij Bol.com.

1. Batavia Maxx Heat

Geen gas, zelfs geen vlammen. Maar wel hitte. De Batavia Maxx Heat werk op elektriciteit en is ook als heteluchtpistool (verfafbrander) en BBQ-aansteker te gebruiken. Doordat je geen gas gebruikt is deze elektrische onkruidverdelger goedkoop in het gebruik. De aanschafprijs (circa 70 euro) lijkt op het eerste gezicht veel geld, maar dit is weinig voor een hete-lucht onkruidbrander, vooral als hij zo veelzijdig is als de Batavia Maxx Heat, Niet voor niets is de Batavia Maxx Heat de meest verkochte onkruidbrander.Door het onkruid gedurende ongeveer 5 seconden met 600 graden Celsius te verhitten wordt de interne celstructuur afgebroken waardoor het onkruid afsterft. Na enkele dagen kun je het dode onkruid zo opvegen.

Tip: Op Beste Onkruidbrander Kopen vind je de aanbiedingen van de beste en goedkoopste online aanbieders van onkruidbranders.

2. Hozelock Green Power Evolution

Ook deze Hozelock onkruidverdelger gebruikt een zogenaamde thermische schok om onkruid te verdelgen. Tussen de tegels, in het gazon, in het bloembed of in borders. De Hozelock Green Power Evolution is vergelijkbaar met de bovengenoemde Batavia Maxx Heat, maar wat luxer en helaas ook een stuk duurder. Je betaalt zo'n 100 euro voor deze elektrische onkruidverdelger van het A-merk Hozelock.


3. Kinzo Onkruidbrander

Heel wat goedkoper (zo'n 20 euro) is dan de onkruidbrander van Kinzo. Het verschil: Deze onkruidverdelger werkt met gas en met vuur. Daardoor moet je er wel een gasflesje bij aanschaffen.4. Skil Weedbuster 0700AA Onkruidverwijderaar 

De nummer vier van de ranglijst van meest populaire onkruidverwijderaars bij Bol.com is toch weer een elektrische onkruidverwijderaar. Deze zijn in de praktijk toch effectiever en praktischer dan de gasbranders. Stekker in het stopcontact en verdelgen maar.


Maar let op, deze Skil Weedbuster is wat goedkoper dan de Hozelock en de Batavia maar is vooral bedoeld voor het verdelgen van onkruid tussen de tegels en stenen. Je rijdt hem namelijk in een rechte lijn langs de groeven van de stenen. Dit gaat razendsnel, maar de groeven moeten dan wel in een rechte lijn liggen.


5. Hozelock Thermal Weeder

Ook Hozelock heeft een gasbrander om onkruid te lijf te gaan. Het is een ergonomisch verantwoorde onkruidbrander waarmee je niet hoeft te bukken. Je kunt met de Hozelock Thermal Weeder heel gericht branden zodat je ook het onkruid in de border te lijf kunt gaan zonder je planten te beschadigen. Voor het bestrijden van onkruid in een gazon is deze onkruidbrander echter niet geschikt.


Kijk in het bovenin dit artikel genoemde overzicht van onkruidbranders voor alle informatie en prijzen van deze en andere onkruidbranders op gas en elektriciteit.

Zie ook: Tips onkruid verwijderen

Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.