Compact camera top 5

Redactie     mei 26, 2016    


Een compact camera is een kleine digitale camera die je makkelijk mee kunt nemen. De kwaliteit van de foto's die je maakt is beter dan die van de foto's gemaakt met een smartphone en je neemt de compactcamera net zo makkelijk mee als een telefoon. Hij past in je jaszak. Hier de compact camera top vijf.


Deze top vijf is gebaseerd op de verkoopcijfers van de Camerashop van Coolblue. Dit is één van de beste winkels om een camera te kopen. Bij deze goede online winkels koop je de camera's van alle bekende merken tegen de laagste prijs.


Compact Camera top 5

Per 26 mei 2016

1. Nikon Coolpix S9900
2. Canon PowerShot SX610 HS
3. Canon PowerShot G7 X
4. Panasonic Lumix DMC-SZ10
5. Canon IXUS 177

Wat is een compact camera?

Klein, licht, eenvoudig en snel te gebruiken. Dat zijn de belangrijkste eigenschappen van een compact camera. Dit zijn camera's waarmee je makkelijk een goede foto kunt maken, en die je altijd bij de had kunt hebben. Ideaal voor een dagje uit of voor op vakantie.

Gebruikers van een compact camera willen snel en makkelijk een foto kunnen maken. De meeste compact camera's beschikken daarom over een automatische modus die zelfstandig de optimale instellingen kiest. Je kan dus meteen een foto schieten en hoeft niet eerst van alles in te stellen. Maar bij een goede compact camera is dat wel mogelijk. Je kunt kiezen tussen standaard presets, maar bijvoorbeeld ook sluitertijd en diafragma handmatig instellen.

Het is maar wat je wil!


Staar je niet dood op de megapixels

Megapixels staat voor het aantal puntjes waaruit een foto is opgebouwd (x1000). Een foto gemaakt met een 2 megapixel resolutie bestaat dus uit 20.000 puntjes. Hoe meer van die puntjes hoe scherper de foto kan zijn. Maar kijk uit, de kwaliteit van een foto wordt niet alleen door het aantal megapixels bepaald. Bovendien zie je op een klein formaat foto al snel geen verschil meer in scherpte. Superveel megapixels is alleen belangrijk als je de foto's in posterformaat wil afdrukken. En foto's opslaan met een groot aantal megapixels heeft ook een nadeel, de fotobestanden nemen veel meer ruimte in op je geheugenkaart.

Inzoomen

Let bij de aanschaf goed op de zoomfactor, die verschilt sterk per compact camera. Met een camera met 30x zoom kun je veel meer inzoomen dan met een camera met 8x zoom. Daarbij is eigenlijk alleen de optische zoom van belang (het hardwarematig inzoomen van de camera). Bij optische zoom gaat geen beeldkwaliteit verloren. Digitale zoom is geen echte zoom, dit is vergelijkbaar met het achteraf via software een uitsnede van de foto maken. Je maakt de foto (voor het gezicht) groter zonder dat het aantal beeldpunten toeneemt.

Kijk bij de bovenstaande beste winkels om een camera te kopen voor de beste compact camera's tegen de laagste prijs.

Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.