Compact camera top 10 (en compactcamera test)

Redactie     augustus 01, 2020    

De compactcamera top 10. Met de meest populaire compact camera's en de beste compact camera uit de test. Plus aanbiedingen  van alle goede compact camera's bij de goedkoopste winkels.

Beste compactcamera Canon

Een compact camera is een kleine digitale camera die je makkelijk mee kunt nemen. De kwaliteit van de foto's die je maakt is beter dan die van de foto's gemaakt met een smartphone en je neemt de compactcamera net zo makkelijk mee als een telefoon. Hij past in je jaszak. Hier de compact camera top tien.

Hieronder vind je de top tienvan meest populaire compact camera's van dit moment. Kijk op Beste Camera Kopen voor nog veel meer goede fotocamera's, voor de beste fotocamera's uit testen en een keuzehulp waarbij je de voor jou beste fotocamera zelf kunt selecteren aan de hand van je wensen en eisen.

Compact Camera top 10


Kijk hier voor de rest van de ranglijst met nog veel meer goede compactcamera's.

Wat is een compact camera?

Klein, licht, eenvoudig en snel te gebruiken. Dat zijn de belangrijkste eigenschappen van een compact camera. Dit zijn camera's waarmee je makkelijk een goede foto kunt maken, en die je altijd bij de had kunt hebben. Ideaal voor een dagje uit of voor op vakantie.

Gebruikers van een compact camera willen snel en makkelijk een foto kunnen maken. De meeste compact camera's beschikken daarom over een automatische modus die zelfstandig de optimale instellingen kiest. Je kan dus meteen een foto schieten en hoeft niet eerst van alles in te stellen. 

Maar bij een goede compact camera is dat wel mogelijk. Je kunt kiezen tussen standaard presets, maar bijvoorbeeld ook sluitertijd en diafragma handmatig instellen.

Het is maar wat je wil!


Staar je niet dood op de megapixels

Megapixels staat voor het aantal puntjes waaruit een foto is opgebouwd (x1000). Een foto gemaakt met een 2 megapixel resolutie bestaat dus uit 20.000 puntjes. Hoe meer van die puntjes hoe scherper de foto kan zijn. 

Maar kijk uit, de kwaliteit van een foto wordt niet alleen door het aantal megapixels bepaald. Bovendien zie je op een klein formaat foto al snel geen verschil meer in scherpte. Super veel megapixels is alleen belangrijk als je de foto's in posterformaat wil afdrukken. En foto's opslaan met een groot aantal megapixels heeft ook een nadeel, de fotobestanden nemen veel meer ruimte in op je geheugenkaart.

Nikon compactcamera

Inzoomen

Let bij de aanschaf goed op de zoomfactor, die verschilt sterk per compact camera. Met een camera met 30x zoom kun je veel meer inzoomen dan met een camera met 8x zoom. Daarbij is eigenlijk alleen de optische zoom van belang (het hardwarematig inzoomen van de camera). Bij optische zoom gaat geen beeldkwaliteit verloren. 

Digitale zoom is geen echte zoom, dit is vergelijkbaar met het achteraf via software een uitsnede van de foto maken. Je maakt de foto (voor het gezicht) groter zonder dat het aantal beeldpunten toeneemt.

Beste compactcamera test

Compactcamera's zijn getest. Wat is de beste compactcamera uit de test? Dat kun je zien bij de onderstaande compactcamera test.


Kijk bij het bovenstaande Beste Camera Kopen voor beste winkels om goedkoop een compactcamera te kopen en voor de beste compact camera's tegen de laagste prijs.

Zie ook:


Onderwerp:
De beste kleine fotocamera's. Met de beste compactcamera uit de test, de compactcamera top 10 en aanbiedingen van compactcamera's bij de beste en goedkoopste winkels. Met tips voor het kopen van je beste compacte fotocamera.

Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.