Beste navigatiesysteem voor op de fiets

Redactie     februari 18, 2019    


Ook op de fiets is een navigatiesysteem erg handig. Daarom maken steeds meer fabrikanten van navigatie-systemen versies van hun apparaten die goed geschikt zijn voor gebruik op de fiets. Hieronder de top vijf van de beste navigatiesystemen voor op de fiets.


Deze top vijf is gebaseerd op de tests van de Duitse vergelijkingssite Vergleich.org. Alle navigatiesystemen zijn voordelig te koop bij de beste winkels voor een navigatiesysteem.

TIP: Kijk op uitslagen testen navigatiesystemen op TestResults.nl voor meer recente testen van fietsnavigatie en andere navigatiesystemen.

1. Garmin Edge 810

De beste navigatie voor op de fiets volgens Vergleich. De kaarten van heel Europa worden meegeleverd (45 landen!) Dus er kan flink gefietst worden. De Garmin Edge 810 is een heel goed navigatiesysteem met een krachtige batterij. Deze levert voor 17 uur stroom en dat is vele meer dan de concurrentie. De kwaliteit van het apparaatje zelf is ook zeer hoog. Met een scherm dat ook in de zon goed leesbaar is. Alleen hapert de GPS wel eens bij slecht weer. De Garmin Edge 810 ondersteunt Bluetooth.


2. A-Rival Teasi One 2 (Beste Koop)

Met een prijs van minder dan 150 euro en een goede ranking (tweede) is de A-rival Teasi One 2 de beste koop geworden. Ook de A-Rival is makkelijk te bedienen, beschikt over een goede batterij (maar wel minder dan die van de Garmin) en deze navigatie voor fiets en auto heeft een goede GPS-ontvangt. Het scherm is helaas wat minder en het aantal landen (27 Europese landen) is minder dan bij de Garmin Edge, maar beter dan bij de overige navigatiesystemen voor op de fiets.3. Falk Outdoor IBEX 32

Een goed maar helaas prijzig navigatiesysteem voor op de fiets. En scoort op veel onderdelen toch minder dan de nummers één en twee. Bijvoorbeeld 20 landen, een accutijd van 8 uur en een niet altijd goede GPS-ontvangst.


4. Blaupunkt Bike Pilot

De Blaupunkt Bike Pilot is speciaal voor op de fiets ontwikkeld. En juist daarom valt de accutijd van circa 7 uur tegen. Dat is erg weinig want je kan niet zoals in de auto onder het rijden opladen. Jammer, wat verder is het een goed navigatiesysteem voor op de fiets.


5. Sigma Sport ROX 10.0 GPS 

Voor de Sigma Sport kun je de kaarten gratis van internet halen. Dit GPS fietscomputer is redelijk goedkoop als navigatiesysteem, maar het 1,7 inch scherm is piepklein en de betrouwbaarheid van de (gratis) kaarten is matig. En dat laatste is toch heel vervelend bij een navigatiesysteem.'


Kijk voor alle prijzen en specificaties bij de bovengenoemde beste winkels om een navigatiesysteem te kopen.

Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.