Bese regendouche kopen? Vijf tips

Bas van Rijswijk     februari 21, 2019    

Vijf tips om de voor jou beste regendouche te kiezen en goedkoop te kopen.

In steeds meer badkamers verschijnen regendouches. In nieuwe badkamers, maar ook in oude badkamers. Een bestaande douchekop is immers makkelijk te vervangen door een regendouche.

Beste regendouche goedkoop kopen

Maar toch zijn er wat zaken waarmee je rekening moet houden als je een regendouche koopt. Hier een top vijf met tips. Het betreft aandachtspunten voor bij de aanschaf van een regendouche.


Tip 1. Denk aan het verbruik van water en gas

Het eerste waar de meeste mensen aan denken bij het kiezen van een regendouche. Wat kost het me extra?

Door het plaatsen van een regendouche zal het verbruik van water maar ook van energie stijgen. Maar hoeveel? Daarvoor is vooral het formaat van de douchekop van belang. Logisch, hoe groter de diameter, hoe meer water. Maar toch gaat dat niet altijd op. De ene regendouche gebruikt meer water dan de andere.

De goedkoopste regendouches zijn ecologische regendouches. Een niet al te grote ecologische regendouche gebruikt meer, maar niet dramatisch veel, water (en energie) dan een gewone douchekop. Bij de specificaties van iedere regendouche staat het waterverbruik.

Tip 2. Betaal niet teveel voor je regendouche

Een ander voor de hand liggend aandachtspunt is de prijs. Ga je voor een douchekop van een A-merk als Plieger, Grohe of Hansgrohe, of voor een goedkoper merk? 

Beide koop je goedkoop bij de aanbiedingen van de beste online aanbieders te vinden op Beste Regendouche Kopen. Daar vind je ook de actuele Regendouche Top 10.

Tip 3. Let op de capaciteit van het warm water

Een regendouche vraagt een bepaalde hoeveelheid warm water, tenminste voor wie lekker warm wil douchen. De boiler / geiser / combiketel moet deze hoeveelheid water kunnen leveren. 

Kijk dus goed bij de specificaties van de regendouche en bij die van de boiler / geiser / combiketel voor je tot aanschaf overgaat.

Tip 4. Let op de capaciteit van het doucheputje

Meestal is ook dit geen probleem, maar het doucheputje moet wel in staat zijn de hoeveelheid water van de regendouche te verwerken.

Tip 5. Let op de manier van installeren

Ook het installeren van de regendouche is meestal geen probleem. Vaak is het alleen een kwestie van de douchekop vervangen door de regendouche. 

Wil je de regendouche aan het plafond boven de douchecabine plaatsen dan is dit meestal ook een eenvoudig klusje, te vergelijken met dat van het plaatsen van een plafondlamp.

Zie ook:
5 tips tips voor het vinden van je beste regendouche en om deze beste regendouche goedkoop te kopen.

Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.