De Superfood top 5

Bas van Rijswijk     januari 16, 2018    

Superfood, je hoort er veel over en kunt het op steeds meer plekken kopen. Gelukkig zijn steeds meer mensen bezig met gezond leven en gezond eten, en dat is alleen maar positief. Superfoods leveren een belangrijke bijdrage aan dat gezonde leven.


Er is veel superfood op de markt. Vaak met exotische namen en afkomstig uit exotische oorden. Hier een top vijf van populaire superfoods met hun eigenschappen. Want wat doet dat superfood nou eigenlijk?


Het superfood uit de top vijf is evenals vele andere superfoods te koop bij de beste winkels om superfood te kopen. Dit overzicht aan beste superfoodwinkels is samengesteld door de consumentensite Beste Kopen.

Hieronder de top vijf van populaire superfoods:

Quinoa 

Deze superfood is een graansoort die uit Peru stamt. Quinoa zit vol met mineralen, vezels en eiwitten. Daardoor is Quinoa heel geschikt als vleesvervanger. Quinoa kun je verwerken in roerbakgerechten, muesli en salades maar je kunt het ook op dezelfde manier als mais poffen.


Quinoa bevat veel eiwitten en vele essentiƫle aminozuren, extra vitamines, mineralen en antioxidanten bevat. Het graan bevat vele gezonde voedingsvezels. Quinoa is een glutenvrij superfood.

Goji-bessen

Deze "happy berries" zijn een superfood uit Aziƫ. Het zijn lekkere bessen die qua smaak tussen kersen en crenberries in zitten. Goji-bessen zijn een superfood waaraan veel positieve eigenschappen worden toegeschreven. De bessen zijn goed tegen stress, verouderingsverschijnselen. Ook versterken ze je weerstand, immuunsysteem en je libido, verlagen ze de koorts en bloeddruk, versterken je hart en helpen je om je bloedsuiker in balans te brengen. Als dat geen superfood mag heten!


Tarwegras

Deze superfood is een gekiemd tarwezaad dat geperst is zodat het goed door de maag verteerd kan worden. Zo krijg je een gezond sap dat voor 70 procent uit bladgroen (chlorofyl) bestaat. Deze stof verbetert de bloedcirculatie en heeft een reinigende kracht op het lichaam. Deze superfood zit zo vol enzymen, vitamines, mineralen, aminozuren en andere voedingsstoffen dat je met 30ml al de dagelijks aanbevolen hoeveelheid groente en fruit binnen hebt. En dat helemaal natuurlijk en verantwoord!

Chiazaad

Chizaad is een superfood boordevol vitamines en mineralen. Chiazaad is goed voor je botten (het bevat veel calcium) en het bevat tevens grote hoeveelheden omega vetzuren, alfa-linoleenzuur, mangaan, zink, ijzer en kalium. Chiazaad is goed voor de bloedsuikerspiegel, de stoelgang en het helpt bij de opbouw van spieren. Chiazaad bevat bijna twee keer zoveel gezond omega-3 als walnoten (die bekend staan als omega-3 bommetjes). Chiazaad is heel geschikt om in toetjes te gebruiken, maar ook in groentesalades, smoothies. sauzen, fruitsalades en muesli. Voor mensen met bloeddrukverlagende of vochtafdrijvende medicijnen is chiazaad minder gezond.Chocolade

Jawel, ook chocolade is een superfood! Maar dan wel pure rauwe chocolade die biologisch is verbouwd. Deze chocolade, te koop via de bovengenoemde beste winkels met superfood, bevat veel antioxidanten. Ook helpt het de bloedsuiker in balans te houden. Bij het branden gaan veel  antioxidanten verloren, daarom is rauwe chocolade beter en een echte superfood.


Kijk bij de bovenstaande beste winkels om superfood te kopen voor alle informatie en de prijzen van al deze superfoods.

Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.