5 meest gebruikte pincodes

Bas van Rijswijk     februari 18, 2019    


Veel te veel mensen kiezen een pincode die veel te makkelijk te raden is. Vooral makkelijk te onthouden pincodes die door veel mensen gebruikt worden zijn gevaarlijk, deze raden criminelen namelijk het eerst. Daarom hier de top vijf van pincodes die je beter niet kunt gebruiken.



Beperkt aantal pincodes mogelijk

Een pincode is slechts 4 cijfers lang. Dat maakt het aantal mogelijkheden om een pincode te kiezen beperkt. Daarom komen sommige pincodes veel voor, waardoor dieven en vinders van een verloren pinpas een goede kans maken de juiste pincode te raden. Vooral als je een pincode uit de top vijf van meest gebruikte pincodes gebruikt.

Kies vier willekeurige getallen

Wist je dat je met de 20 meest gebruikte pincodes gebruik kunt maken van meer dan een kwart van de pinpassen? En dan heb je nog de postcodes en geboortedatums die als pincode gebruikt worden. Makkelijk te raden pincodes als je de eigenaar van het pasje kent. Wil je zeker weten dat niemand je pincode kan raden, gebruik dan een combinatie die makkelijk te onthouden is, maar die door een ander niet makkelijk geraden kan worden. En zorg ervoor dat deze niet in de top vijf van meest gebruikte pincodes staat, want dan maak je het een dief wel heel makkelijk om je pincodes te gebruiken

De top vijf van meest onveilige pincodes

  • 1234
  • 1111
  • 0000
  • 1212
  • 7777

Deze top vijf van meest gebruikte pincodes (internationaal) is afkomstig van een onderzoek van het bedrijf Datagenetics (2013).

Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.