5 afwegingen bij de keuze van een alarmsysteem

Bas van Rijswijk     januari 01, 2020    Deze keer kijken we op Topvijf.com naar alarmsystemen. We geven een top vijf van afwegingen die belangrijk zijn als je voor een alarmsysteem kiest.


Als je een goed alarmsysteem zoekt moet je vooral eens kijken bij de beste winkels voor alarmsystemen. In dit overzicht vind je de beste en goedkoopste aanbieders op dit gebied.

1. Bedraad of draadloos alarmsysteem?

Een goed alarmsystemen bestaat uit verschillende onderdelen, bijvoobeeld sensoren, een videocamera en een display. Deze onderdelen moeten met elkaar in verbinding staan. Vroeger was dat altijd bedraad, maar tegenwoordig zijn alarmsystemen draadloos. Door de verbeterde techniek zijn draadloze alarmsystemen tegenwoordig heel betrouwbaar en goede draadloze alarmsystemen voeren regelmatig zelfstandig controles uit. Falen deze controles, dan geven ze een foutmelding.

Draadloze alarmsystemen zijn veel makkelijker en goedkoper te installeren dan een bedraad alarmsysteem. Een nadeel is dat je bij onderdelen van een draadloos alarmsysteem soms een batterij moet vervangen. Ook kan een verzekeraar bij een bedrijf eisen dat hij een bedraad systeem heeft (NCP klasse 3). Dit komt echter maar zelden voor.

2. Stil alarm of licht en geluid

Als er iets wordt gesignaleerd door de sensoren, laat je dan de met veel kabaal merken dat er gevaar is, en jaag je zo eventuele inbrekers weg? Of maak je hiervan alleen melding. Dat kan bij een meldkamer of je laat jezelf via je mobiele telefoon waarschuwen. Om melding te maken moet het alarmsysteem aangesloten zijn op een computernetwerk (bijv. via WiFi) of op het telefoonnet (zodat er een voicebericht of SMS kan worden verstuurd). Een meldkamer is vrij prijzig en bij het laatste moet je zelf altijd bereikbaar zijn. Bovendien heeft zo'n melding alleen zin als je via je telefoon kan kijken wat er aan de hand is. Technisch is dat geen probleem, maar je moet dan wel goede cameradekking hebben.

3. Welke sensoren gebruik je?

Er zijn vele soorten sensoren voor alarmsystemen. Bijvoorbeeld bewegingsmelders, glasbreuksensoren, magneetcontacten, rookmelders, waterdetectoren, gasdetectoren, camera's enz. Een magneetcontactsensor is een betrouwbare manier een te achterhalen of er een deur of raam wordt geopend. Maar als er veel ramen en deuren in een ruimte zijn is het plaatsen van één bewegingssensor in een ruimte voldoende.''
'

4. Bediening voor het alarmsysteem

Ook qua bediening kun je veel kiezen. Vaak wordt er een bedieningspaneel bij de ingang geplaatst, maar er zijn ook andere lokaties denkbaar zoals in de meterkast of bij de telefoonaansluiting. Bediening via een afstandsbediening is ook mogelijk. Daarbij kan de afstandbediening ook een smartphone of tablet zijn.

5. Deelalarm

Bij een deelalarm is het alarmsysteem in segmenten verdeeld die je los van elkaar aan en uit kunt schakelen. Je kunt dan bijvoorbeeld de sensoren buiten aanzetten, zodat niemand ongemerkt je huis kan benaderen, maar de bewegingssensoren binnen uitschakelen. Ook kun je bijvoorbeeld van je werkkamer of kantoor een apart segment maken.

Kijk bij de bovenaan genoemde winkels voor een goed alarmsysteem tegen een lage prijs. Bij deze beste winkels vind je alle goede alarmsystemen.

Onderwerpen:
Beste alarmsysteem kiezen, beste alarm huis, beste inbraakalarm.

Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.