5 tips voor profiel datingsite

Bas van Rijswijk     januari 01, 2020    

Hoe begin je je tekst op het profiel van een datingsite? Dat is heel lastig maar ook heel belangrijk. Veel mensen lezen zo vluchtig, als de eerste regel hun niet bevalt wordt de tweede misschien niet meer gelezen.


Daarom hier een top vijf van tips voor de tekst van een profiel op een datingsite. Met de nadruk op de eerste regel(s). Want die bepalen of de tekst verder gelezen wordt.


En als de tekst na de eerste regel niet meer gelezen wordt is iedere kans op een date met die persoon verkeken.

Het is opmerkelijk hoe weinig aandacht er vaak aan teksten van een profiel wordt besteed. Als je zorgt voor een goede profieltekst (en een goede foto) heb je vele malen meer kans op een date dan je "concurrenten".  Soms is het zo eenvoudig!

De onderstaande top vijf voor tips met betrekking tot de tekst van een profiel op een datingsite is afkomstig van de datingblog EerlijkeDatingsites.nl. Deze hebben nog heel veel meer tips voor een profiel datingsite.

 1. 1. De profieltekst moet leuk zijn om te lezen. Vooral de eerste regel is van groot belang. Als deze niet meteen de aandacht pakt is de lezer weg. Begin pakkend, de lezer MOET doorlezen. Gebruik humor, als de lezer stopt met lezen ben je hem/haar kwijt.
   
 2. Prikkel de nieuwsgierigheid. Dit is de beste manier om hem of haar te laten doorlezen. En om hem of haar te laten reageren!
   
 3. Want de lezer MOET gewoon een reactie sturen. Dan is namelijk het contact gelegd en daarmee begint alles. De rest is ondergeschikt!
   
 4. Zorg voor een persoonlijke tekst. Geen saaie opsommingen, maar een lekker doorlezende tekst met liefst ook persoonlijke ontboezemingen. Vooral vrouwen zijn daar dol op!
   
 5. Zorg er voor dat je tekst uniek is. Een kunstwerkje liefst. Een tekst van een profiel hoef je niet in vijf minuten te schrijven. Doe er desnoods uren over. En daarmee bedoelen we niet lang, maar wel weldoordacht. Zie het als een reclametekst. Jij bent het product, en de beloning voor al je werk zit geamuseerd je tekst te lezen.

Onderwerpen:
Beste profiel datingsite, beste datingsites profiel, beste profielen dating site.

Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.