Tips voor een mooie foto met een slechte camera

Redactie     februari 21, 2019    

Kun je met een mobiele telefoon geen mooie foto's maken? Onzin! Als je weet hoe je foto's moet maken kun je met iedere camera mooie plaatjes schieten. Ook met een matige camera van een mobiele telefoon.


Een mooie foto hoeft namelijk helemaal geen hoge resolutie te hebben. Emotie en een mooie compositie kunnen een onscherp beeld meer dan compenseren.


Daarom hier een top vijf van tips om mooie foto's te maken, ook met een "waardeloze" camera.

1. Plan de foto

Maak van tevoren een plan wat je op de foto wilt hebben. Kies iets uit en probeer niet alles in het beeld te vangen. Door een beperkt plaatje te kiezen kun je dicht bij het onderwerp komen, en dit zijn vaak de mooiste foto's waarop ondanks een lage resolutie veel details zichtbaar zijn en waarin vaak goed emotie te vangen is.

2. Let op de achtergrond

Kies de achtergrond met zorg. Het is nooit leuk als er mensen op de achtergrond staan, maar ook voorwerpen kunnen storen. Hoe meer details de achtergrond heeft, hoe meer deze de aandacht trekt.

3. Maar één lichtbron

Foto's worden lelijk als er verschillende soorten licht op schijnen. Bijvoorbeeld zowel het licht van een lamp als het licht dat door een raam schijnt. Dit zijn twee geheel verschillende belichtingen.

4. Ontspannen sfeer

Zorg tijdens het fotograferen voor een ontspannen sfeer. Dit zie je terug in de foto's. Ook fotograferen op onverwachte momenten levert vaak de mooiste plaatjes op.

5. Maak veel foto's

Een professionele fotograaf schiet altijd een hele reeks plaatjes zodat hij of zij later de mooiste kan kiezen. Dankzij digitale fotografie hoeven we ook niet op een foto meer of minder te letten. Profiteer daarvan. Maak veel foto's en bewaar alleen de mooiste.

Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.