Meest populaire en beste laptops

Redactie     februari 18, 2019    

Hoewel er heel veel te kiezen is als je een nieuwe laptop zoekt is het aantal merken dat goede laptops aanbiedt niet zo heel groot. De markt van laptops wordt gedomineerd door een paar grote merken.


Wij kijken hier naar de vijf grootste merken laptops. Welke computerfabrikanten hebben goede laptops in hun assortiment bieden de meeste keuze?


Ben je op zoek naar een goede laptop voor weinig geld? Kijk dan bij de beste winkels om een laptop te kopen. In dat overzicht vind je de beste aanbieders van laptops van onderstaande merken.

1. Asus laptops

De meeste keuze uit laptops biedt Asus. Het aanbod van deze Taiwanese computerfabrikant bestaat uit meer dan 300 modellen en varianten. Van huis uit is Asus (dat ook wel ook wel Asustek genoemd wordt) moederborden. Sinds 1996 maken ze ook servers. De eerste Asus laptops werden in 1997 gemaakt. In 1998 werd er zo'n laptop meegenomen in het ruimtestation Mir waar hij probleemloos werkte.

Met meer dan 300 modellen en varianten heeft Asus laptops voor iedere gebruiker en iedere toepassing. Van extreem krachtige gamelaptops en multimedia-laptops tot eenvoudige notebooks voor tekstverwerking en internet-toepassingen. Origineel is hun Asus Transformer Book, een laptop die kan transformeren in een tablet en omgekeerd.


Tip: Kijk op Beste Laptop Kopen voor de meest populaire en beste laptops, de goedkoopste aanbieders en een laptop keuzehulp.

2. HP laptops

HP is ook een merk dat een enorm grote keuze uit laptops biedt. Vooral hun Pavilion-serie is een grote hit en bestaat inmiddels uit vele modellen.

HP werd in 1939 als Hewlett-Packard in een garage opgericht door William (Bill) Hewlett en David (Dave) Packard. Een muntje bepaalde de bedrijfsnaam, als het geldstuk andersom was gevallen had de fabrikant nu Packard-Hewlett (PH) geheten. Ze begonnen als producent van elektronische schakelingen. In de jaren 60 en 70 zou Hewlett-Packard bekend worden als fabrikant van rekenmachines. Ze kwamen met gevanceerde rekenmachines die door sommigen als de eerste PC's beschouwd worden. Maar pas begin jaren 80 noemde Hewlett-Packard zijn apparaten computers. In 2002 nam HP Compaq over, een andere grote fabrikant van computers en laptops.

3. Acer laptops

Acer is het op één na grootste computermerk. Evenals Asus komt Acer uit Taiwan waar het een grote keten aan computerwinkels bezit. Acer is opgericht in 1976 maar werd pas echt groot toen het in 1997 de hele computer-divisie van Texas Instruments overnam. Hoewel Acer veel meer elektronica en computerapparatuur maakt is de verkoop van laptops heel belangrijk voor Acer.

Hun Aspire Swich is een hybride van een laptop en een tablet, vergelijkbaar met de Asus Transformer Book. Voor niet al te zwaar gebruik (bijvoorbeeld voor tekstverwerking en internettoepassingen) maken ze de voordelige Acer Chromebook en voor de gemiddelde computergebruiker is de Aspire E serie een aanrader.4. Toshiba laptops

Het Japanse Toshiba is de op zes na grootste fabrikant van elektrische en elektronische apparaten ter wereld en één van de belangrijkste fabrikanten van laptops. Op het gebied van laptops brengen ze diverse series computers uit. Er zijn Toshiba laptops voor de doorsnee-gebruiker, Toshiba laptops voor gaming en multimedia. Toshiba laptops met een extra groot beeldscherm en laptops waarbij een klein formaat en een gering gewicht bovenaan staan.

Toshiba ontstond in 1939 na een fusie van een bedrijf in elektrotechniek en een fabrikant van consumentenelektronica. Het nieuwe bedrijf heette aanvankelijk TOkyo SHIBAura Denki. In 1978 werd dat pas Toshiba.

5. Apple laptops

Apple mag natuurlijk in deze top vijf niet ontbreken. Deze Amerikaanse fabrikant biedt niet zo'n grote variatie aan laptops dan de bovenstaande vier concurrenten, maar ze leveren wel unieke laptops met een eigen besturingssystem (Mac). De andere fabrikanten maken allemaal laptops die op algemene besturingssystemen als Windows, ChromeOS of Linux draaien.

De Apple laptops zijn de MacBook Pro en de MacBook Air. Apple doet heel veel aan de ontwikkeling van zijn apparatuur. Ook het gebruiksgemak van Apple computers is beroemd.


Meer laptops

Andere grote merken laptops zijn Lenovo, MSI, Packard Bell, Medion, Dell, Fujitsu, Samsung en Sony.

Kijk bij de beste winkels om een laptop te kopen waar je het best en goedkoopst een laptop van één van al deze merken kunt kopen.

Resultaten per mail

Geef hier je mailadres:

In samenwerking met FeedBurner

Vul hierboven je mailadres in en je krijg voortaan iedere Top Vijf automatisch in je mailbox.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactform

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.